Tota la informació al moment!

RSS RSS: Què és?

L'RSS (Really Simple Syndication) és un format creat amb llenguatge XML que permet oferir, de forma immediata, continguts que s'actualitzen sovint. Aquest format és àmpliament utilitzat per rebre els titulars d'un mitjà de comunicació o d'un bloc (weblog) en el mateix moment en què es creen. Amb els nostres RSS disposaràs de tots els continguts, al moment.

fletxa Tots els canals RSS de Tinet
fletxa RSS personalitzats
fletxa Programari disponible
fletxa Afegeix la sindicació als teus lectors preferits (Google, My Yahoo, My MSN...)

Agenda de Tinet

O bé, selecciona un àrea territorial...

O bé, selecciona un municipi...


RSS personalitzats

Ara pots crear les teves sindicacions de Tinet adaptades a les teves necessitats, gràcies a la classificació del contingut:
Escull un tipus de contingut i les etiquetes amb les quals vols filtrar el contingut de la teva sindicació:

1) Sel·lecciona el tipus un canal, territori o municipi:
2) Escull:


3) Paraules clau per les quals vols filtrar el contingut:

Nota:Pot escollir més d'una etiqueta, mantenint el botó "CTRL" premut mentre escull les diferents etiquetes.

Afegeix la sindicació als teus lectors preferits

Si estàs registrat a algun servei de pàgina personalitzada com www.google.es/ig, my.yahoo.com o my.msn.com, pots afegir els RSS de Tinet per a visualitzar-los directament des de la teva pàgina, simplement clicant a l'enllaç que t'oferim a continuació:


 Afegir al Google Reader o a la teva pàgina personal de Google
 Afegir a My Yahoo
 Afegir a My MSN
 Afegir a Bloglines
 Afegir a Newsgator
 Afegir a Netvibes

Programari disponible

Els agregadors o lectors de feeds són els programes que ens permeten llegir les fonts RSS. Mitjançant aquestos, es poden obtenir resums de tots els mitjans de comunicació o weblogs que vulguem. D'aquesta manera, no necessitem obrir el navegador i visitar totes les webs que ens interessen per estar ben informats.

Que hem de fer per llegir aquestos RSS? Necessitem instal·lar algun programari específic que ens permeti "subscriure'ns". Tenim diferents alternatives:

1) Instal·lar una extensió al nostre navegador. És la solució més senzilla, ja que d'aquesta manera, les funcions de lector de notícies són integrades directament al navegador, obtenint un funcionament molt simple (sovint lligat a la gestió dels marcadors -bookmarks-). Trobarem diverses extensions d'aquest tipus per l'excel·lent Mozilla FireFox (habitualment amb el nom de "News", o "Sage" podeu veure les extensions de lectors de notícies per Firefox aquí). Per l'Internet Explorer a partir de la versió 7 ja porta integrat un lector de subscripcions.

2) Instal·lar un programa independent del navegador (una aplicació d'escriptori):

3) Utilitzar una aplicació web: Són aplicacions gratuïtes que permeten la lectura de les fonts utilitzant el navegador. Estan a mig camí entre les aplicacions d'escriptori i les extensions pel navegador. A diferència de les altres dos opcions, les fonts es guarden en el servidor. Per poder utilitzar-les és necessari registrar-se. Entre les més conegudes:

Tutorial