Pont Penjant


El pont Penjant d'Amposta ha esdevingut el símbol de la ciutat. Caracteritzat per dos pilastres de pedra, en forma d'arc de triomf, a totes dues bandes de riu i, per l'estructura metàl.lica sostinguda per cables. El pont, que fa 24 metres d'altura i el tram total és de 134 metres, va suposar una notable milloria en les comunicacions en ser el primer pas permanent per a creuar el riu Ebre en el seu tram inferior.
[ llegir ↓ ]
La construcció del pont va començar l’any 1915. Un cop acabades les obres dirigides per l’autor del projecte, l’enginyer J. Eugenio Ribera; la inauguració del Pont es va dur a terme el 1921. El pont Penjant d’Amposta ha esdevingut el símbol de la ciutat.
Caracteritzat per dos pilastres de pedra, en forma d’arc de triomf, a totes dues bandes de riu i, per l’estructura metàl·lica sostinguda per cables. El pont, que fa 24 metres d'altura i el tram total és de 134 metres, va suposar una notable milloria en les comunicacions en ser el primer pas permanent per a creuar el riu Ebre en el seu tram inferior.

El pont va substituir els antics passos de barca, que eren l'únic mitjà que hi havia fins llavors per creuar el riu. El pont se situava en la carretera de Barcelona a València, i es va fer indispensable per salvar el riu, malgrat l'oposició de certs poders fàctics veïns. En el seu moment, es va convertir, en el segon pont penjant del món que es va construir amb el sistema de formigó armat, el primer va ser el pont de Brooklyn de NovaYork, en el qual està inspirat. El pont ha ostentat dos rècords mundials: els fonaments a major profunditat (25 metres), i el d'il·luminació de la seva estructura, doncs, durant molts anys fou el que tenia, més llum entre columnes de l’Estat. El 1938, durant la guerra civil el pont va patir dos atacs per part de l'aviació legionària italiana que formava part de l'exèrcit del general Franco. L'últim va ser el 10 de març de 1938 i va ser el definitiu, ja que es va despendre la totalitat de la seva estructura, per l'efecte de les bombes incendiàries. Fou reinaugurat el 4 d’octubre de 1947 i reformat, en la seva totalitat, en els anys 1966 i 2007-2009.[Pujar ↑]

 Els vídeos

NO-DO Reparación del puente colgante de Amposta. (Marzo de 1957)
Autor: bazanfio
Duració: 00:46

Puente colgante de Amposta
Autor: veribuls
Duració: 02:32

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Construït sobre dos pilastres de pedra, en forma d’arc de triomf, a totes dues bandes de riu i, per l’estructura metàl·lica sostinguda per cables. El pont, que fa 24 metres d'altura i el tram total és de 134 metres.
Època: Els treballs de construcció van començar l'any 1915 i la inauguració va tenir lloc l'any 1921.
Usos: El pont van substituir els antics passos de barca per a creuar el riu.
Fets rellevants: En el seu moment va ser el segon pont penjant del món constuït amb formigó armat, després del pont de Brooklyn de Nova Yor, en el qual està inspirat. També ha estat el que hatingut els fonaments a major profunditat: 25 metres.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 17 opinions)

Pont penjant d'Amposta

Panoràmica esfèrica

Pont penjant d'Amposta
Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Pont Penjant - Per "bridgink"Pont Penjant, Amposta - Per "bridgink"primers carros passant pel Pont Penjant d'Amposta - Per "joseptorta"pont penjant - Per "delta de l'ebre"Pont Penjant, Amposta - Per "bridgink"Amposta (8) - Per "Daniel Gil"