El Castell de la Suda


Amb una situació estratègica a la riba del riu Ebre, el Castell de la Suda de Tortosa, defensava la zona d'incursions enemigues. En l'època de la reconquesta va ser un punt clau per l'annexió de València i Balears. La fortalesa va ser el centre d'un regne taifa que va durar poc temps i va ser conquerida per Ramon Berenguer IV el 1148. Després de la cessió a Alfons II el Cast, va passar al Temple. Durant el segle XVII va caure en decadència i la guerra de la independència li va causar grans estralls.
[ llegir ↓ ]
A més a més de la funció defensiva, el castell va ser residència d'alguns reis i entre els segles XVI i el XVII el recinte va ser un gran fortí.

L'element defensiu que més abunda al castell són les torres de diferents formes. En destaquen sobretot dues, una de circular anomenada Túbal situada sobre la catedral, a l'extrem del turó on s'assola el castell; i una altra de forma quadrada que incorpora el palau reial. L'assentament a la roca fa que les torres superin els deu metres d'alçada.

El material principal del fortí és la pedra i la tècnica bàsica la mamposteria, tot i que també, en parts específiques com són les torres, prolifera el sillar.

El castell s'ha restaurat i reformat al llarg de les diferents èpoques, es pot apreciar encara el seu espai emmurallat i en algunes parts es conserven els merlets. En l'actualitat el castell s'ha habilitat com a Parador Nacional de Turisme.[Pujar ↑]

 Els vídeos

tortosa HD 1080
Autor: AlexPanisello
Duració: 04:10

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Fortalesa de defensa assentada a la roca en què hi destaquen les seves torres.
Època: Els romans van aixecar les primeres estructures emmurallades però van ser els musulmans, sota el califat d'Abderraman III, els qui li van donar forma.
Usos: Fortalesa defensiva, en el seu origen, en l'actualitat el seu interior està habilitat com a Parador de Turisme.
Fets rellevants: La fortalesa va ser el centre d'un regne taifa que va durar poc temps

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 2 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Castell de la Suda, Tortosa - Per "twiga_swala"Castell de la Suda, Tortosa - Per "El senyor dels Bertins"Tortosa at sunset - Per "Marlis1"Castell de la suda II - Per "Jose y Esther /Kitpe"Castell de la Suda de Tortosa - Per "joanhilari"