Les Fortificacions de la Guerra Civil a l'Ametlla de Mar


Les Fortificacions, construïdes durant la Guerra Civil, estan situades aproximadament a uns 3 km al sud-oest del poble, al costat de la platja i port natural de l'Estany
[ llegir ↓ ]
Com molts altres municipis, la costa de l’Ametlla de Mar va ser fortificada durant la Guerra Civil Espanyola, sobretot a partir del 1937, dates en què es sospitava d’un possible desembarcament del bàndol nacional arribat des de Mallorca. Tot i mai produir-se aquest desembarcament, el procés de fortificació no es va aturar mentre va ser possible, podent trobar fortificacions en l’actualitat a Sant Jordi d’Alfama, Cala Mosques, Cala Nova, el Port de l’Estany i Punta de l’Àliga, per citar-ne unes quantes.

Cobreixen de dalt a baix tot el municipi, destacant dos posicions en l’actualitat. Es tracta de Sant Jordi d’Alfama i el Port de l’Estany, per raons de visibilitat i conservació en gran part. Pel que fa al Port de l’Estany parlem d’un búnquer d’artilleria per una bateria de tres canons, amb passadissos i sales comunicats entre si, permetent resguardar tant el material com les dotacions d’artilleria.

La Bateria de Costa de l’Ametlla de Mar, popularment coneguda com Les Fortificacions s’emmarcava dins de la fortificació del litoral català durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939), per part de la Generalitat de Catalunya i la II República Espanyola. L’emplaçament d’aquest complex militar ve donat per la seua privilegiada situació dominant tot el Golf de Sant Jordi.

Es poden fer visites guiades a les Fortificacions de la Guerra Civil a l'Ametlla de Mar. El guiatge inclou la visita a l’interior de Les Fortificacions, espai que recentment s’ha restaurat i museïtzat.

Les Fortificacions estan situades a la partida de l'Estany Gras, aproximadament a uns 3 km al sud-oest del poble i al costat de la platja i port natural de l'Estany. S'hi accedeix per una carretera local.

Podeu trobar més informació a les següents webs:
http://www.pladeturisme.cat/niv1.php?id=23  (Les visites guiades a les Fortificacions de la Guerra Civil a l'Ametlla de Mar. Consorci per a l’execució del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre)
– www.ametllamar.cat/turisme/  (Patronat de Turisme de l’Ametlla de Mar)
www.ametllamar.cat  (Ajuntament de l'Ametlla de Mar)[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic