El Port pesquer i la llotja de Sant Carles de la Ràpita


San Carles de la Ràpita concentra la major part de les infraestructures de la zona, és la capital turística de les terres de l'Ebre. A més del turisme, la població té una gran importància pesquera. El seu port és un dels més importants de tota Catalunya, és el primer en nombre d'embarcacions i arrossegament al fresc, molt conegut per la pesca de llagostins i per les muscleres de la badia, d'allí la seva àmplia i rica gastronomia basada en els productes del mar i l'arròs.
[ llegir ↓ ]
San Carles de la Ràpita concentra la major part de les infraestructures de la zona, és la capital turística de les terres de l’Ebre. A més del turisme, la població té una gran importància pesquera. El seu port és un dels més importants de tota Catalunya, és el primer en nombre d’embarcacions i arrossegament al fresc, molt conegut per la pesca de llagostins i per les muscleres de la badia, d’allí la seva àmplia i rica gastronomia basada en els productes del mar i l’arròs.

La Llotja de peix està situada en el port pesquer de Sant Carles de la Ràpita i fou fundada per la Confraria de Pescadors Verge del Carme, el 1919. Avui és un edifici modern construït a les immediacions del port pesquer, on es pot gaudir de l’arribada de barques i mariners carregats de peix a punt de fer la subhasta. Fins fa poc, la subhasta es realitzava a l’estil tradicional, enmig d’un cercle de peix envoltat per la gent, s’escoltava el cant dels preus, interromputs pel crit d’un comprador. Al 2003 es va modernitzar tot el procés de subhasta i expedició, instal•lant una nova llotja de sistema electrònic. Aquest sistema disposa de dues cintes amb projeccions digitals per a facilitar i agilitzar la venda. Actualment serveix els màxims de qualitat i rapidesa, entre 25 i 30 tones de peix a diari. La confraria compta amb una flota pesquera de 60 barques d’arrossegament i 48 embarcacions d’arts menors i amb 20 molls de càrrega. El visitant pot gaudir de la venda del peix en directe des d’un passadís al primer pis que envolta la cinta transportadora del peix. L’hora d’arribada de les barques és a partir de les 15.30h de dilluns a divendres, excepte els mesos de maig i juny durant els quals les barques no van a pescar.

Des de la fundació de la confraria Verge del Carme, al llarg dels anys, el prestigi dels productes de Sant Carles de la Ràpita ha anat creixent, fins a convertir-se en un dels de millor qualitat del mercat. Actualment, entre 20  i 22 tones diàries de peix es serveixen amb velocitat i qualitat.[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 5 opinions)

Mirador de Sant Carles de la Ràpita

Panoràmica esfèrica

Mirador de Sant Carles de la Ràpita
Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic