Sistema operatiu basat en Linux

Ubuntu

font: Redacció Tinet

publicat: 02-05-2011

Aquest és actualment un dels sistemes operatius més fàcils basat en Linux. Podem trobar-ne diverses versions segons les nostres finalitats. Conté totes les aplicacions que podem necessitar: des de processadors de textos a gestors de correu electrònic, passant per servidors web i eines de programació.

 Ubuntu L'Ubuntu és un sistema operatiu GNU/Linux basat en Debian, ideal per a ordinadors portàtils, d'escriptori i servidors amb Intel x86, x86-64 i ARM. Té per objectiu ser un sistema operatiu d'escriptori enfocat a l'usuari mitjà amb poca experiència en GNU/Linux i amb el compromís de ser subministrat i actualitzat gratuïtament (normalment cada mig any surt una nova versió). A més, inclou un sistema d'actualització diari automàtic. Ve incorporat per defecte l'escriptori Unity.

A partir de la versió 9.10, Ubuntu incorpora el Centre de programari, una aplicació que permet instal·lar programari per a l'Ubuntu de manera molt fàcil.

A partir de la versió 10.04, Ubuntu millora la velocitat d'arrencada (és extremadament ràpida en dispositius basats amb memòries d'estat sòlid -SSD-, com els ultraportàtils).

A partir de la versió 11.04, Ubuntu substitueix OpenOffice.org per LibreOffice com a suite ofimàtica per defecte del sistema operatiu.

Versions derivades
Segons la nostra finalitat, tenim també a la nostra disposició diverses versions derivades:
 - Edubuntu. Especialment destinat a l'entorn educatiu.
 - Kubuntu. Inclou l'escriptori KDE.
 - Xubuntu. Inclou l'escriptori Xfce.
 - Altres. Una altra versió derivada oficial és Gobunto (Ubuntu sense programari privatiu) i altres versions no oficials com Fluxbuntu, Ebuntu, nUbuntu...


DESCÀRREGA
Recordeu que us ho haureu de guardar en un CD o DVD per poder-ho instal·lar a l'ordinador.