Tags relacionats...

editor_imatgesfotografia

Disseny gràfic

font: Redacció Tinet

publicat: 02-04-2008


Google SketchUp

Publicat: 18-03-2013 Imatge notícia Eina increïblement senzilla i a la vegada extremadament potent que permet crear, veure i modificar idees en 3D de manera ràpida i senzilla. L'aplicació ha estat dissenyada per a combinar l'elegància i espontaneïtat del dibuix a llapis, amb la velocitat i flexibilitat dels mitjans digitals actuals.

GIMP

Publicat: 18-02-2013 Imatge notícia El GIMP és un editor lliure de fotografia professional. El podem trobar en diversos idiomes, també en català. Destaca per la seva potència i senzillesa. Útil per a fer des d'un senzill dibuix, retocs de fotografia, treballar en capes, convertir a diferents formats gràfics... o treballar massivament en imatges. Seria l'opció lliure al Photoshop d'Adobe.

Format Factory

Publicat: 05-07-2010 Imatge notícia Aplicació multifuncional que permet convertir els nostres arxius de vídeo, àudio i imatge a altres formats de la seva categoria. També ripeja DVD a arxiu de vídeo i CD de música a arxiu d'àudio. Format Factory també ens serveix per adaptar els nostres arxius multimèdia per als nostres dispositius mòbils.

RIOT (Radical Image Optimization Tool)

Publicat: 18-05-2010 Imatge notícia Optimitzador d'imatges gratuït que ens permet ajustar visualment els paràmetres de compressió, mantenint la mida del fitxer mínima. És lleuger, ràpid i fàcil d'usar, però potent per a usuaris avançats. Amb RIOT podem controlar la compressió, el nombre de colors i el format d'imatge de sortida (JPG, GIF i PNG), entre altres coses.

Paint.NET

Publicat: 27-04-2010 Imatge notícia Programa d'edició d'imatges i fotografia comparable amb el Photoshop o el Gimp. Presenta una interfície d'usuari intuïtiva i innovadora amb suport per a capes, il.limitats "desfés", efectes especials, i una varietat àmplia d'eines útils i fortes. Paint.NET va néixer amb la voluntat de ser l'alternativa al programa de dibuix de Microsoft.

Scribus

Publicat: 09-04-2010 Imatge notícia Aplicació professional per a dissenyar i maquetar qualsevol tipus de document (butlletíns, llibres, cartells, fulletons...). Entre altres coses, permet l'exportació a PDF en qualitat avançada (xifratge, interactius...) o el treball en format gràfic EPS. Scribus és un programa amb característiques similars a InDesign (PageMaker) o Quark Xpress.

Pencil

Publicat: 09-03-2010 Imatge notícia Software que ens permet dibuixar o crear animacions en dues dimensions fàcilment. És un dels pocs programes de codi obert destinats al camp de l'animació. Va destinat a l'animació tradicional de dibuixos i, en cap cas, està pensat com a substitut del conegut Flash en la creació web.

Blender

Publicat: 08-03-2010 Imatge notícia Fantàstica suite multiplataforma per a la creació de contingut en 3D. És una alternativa potent i interessant per al modelatge i l'animació en tres dimensions. Incorpora característiques com la selecció de mode de llum, esquelets, detecció de col.lisions, frames clau... També permet crear videojocs.

Picasa

Publicat: 04-03-2010 Imatge notícia Aquest programa ens ajuda a trobar, editar i compartir en un instant totes les fotos que hi ha al nostre ordinador. Cada cop que obrim el programa, ell buscarà de forma automàtica totes les nostres fotos (fins i tot les que havíem oblidat que teníem) i les ordenarà dins d'àlbums visuals organitzats per data.

Inkscape

Publicat: 04-01-2010 Imatge notícia Aquest és un editor de gràfics vectorials de codi obert, amb capacitats similars a Illustrator, Freehand o CorelDraw, que són programes de pagament. Inskape utilitza l'estàndar de la W3C, el format d'arxiu Scalable Vector Graphics (SVG). Tot plegat el converteix amb una bona opció per editar imatges via vectorial.