Sistema operatiu en línia

EyeOS

font: Redacció Tinet

publicat: 21-07-2011

Aquest és un escriptori virtual personal accessible des de qualsevol lloc amb un ordinador connectat a Internet. Des del navegador podrem accedir a tots els nostres documents, modificar-ne i crear-ne de nous; navegar; consultar el correu... podrem fer les coses més habituals en un ordinador personal sense necessitat de tenir-ne un.

EyeOS  
Gratuït / Software lliure
Web: www.eyeos.org
Multiplataforma


EyeOS és defineix com una nova forma de sistema operatiu, on tot està disponible des del navegador. Podem considerar-lo com una nova manera d'emmagtzematge de la nostra informació. Allà on estiguem, podrem accedir al nostre escriptori, arxius i aplicacions obrint el navegador i connectar amb el servidor.

El sistema base d'eyeOS inclou un complert conjunt d'aplicacions per a ús privat, com el gestor d'arxius, processador de textos, reproductor de música i vídeo, calendari, bloc de notes i agenda de contactes, entre molts altres. A més a més, disposa d'aplicacions pel treball col.laboratiu i en equip, com el gestor de grups que permet compartir els teus arxius, el plafó d'anuncis i moltes altres. Permet associar-hi extensions com a nou programari (en la versió 1.9 s'incloïa l'OpenOffice.org).

Webmestres
Els creadors d'EyeOS posen a disposició de tothom, persones i entitats, els arxius necessaris per instal·lar gratuïtament l'aplicació als seus servidors particulars (que han de suportar el llenguatge PHP). Només s'han de dirigir a la pàgina de descàrregues i baixar-se el paquet.


REGISTRE

  • EyeOS 2.5 Si voleu registrar-vos a EyeOs.org 2.5 i provar el servei, dirigiu-vos a la pàgina de registre.