Tags relacionats...

jornadestinetedicio_videotinet

Documentació

font: Redacció Tinet

publicat: 06-10-2008

Aquí anirem afegint tota aquella informació i documentació relativa a la TINETjornada Edició de vídeo que es vagi generant en les properes setmanes.



Informació sobre els ponents

 J. L. Montesinos

 "Nascut a Tarragona, és director en cinematografia pel Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya J.L. Montesinos(CECC), enginyer tècnic en Imatge i So per La Salle - Universitat Ramon Llull de Barcelona i director de diversos curtmetratges guanyadors de diferents premis nacionals i internacionals, com el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el Festival Internacional de Cinema d'Ourense o el Festival de Cinema Espanyol de Vitòria. Actualment, exerceix de realitzador per a Televisió de Catalunya, és professor del Màster en Comunicació i Producció Audiovisual Digital (MCPAD) de La Salle - Universitat Ramon Llull i treballa en el guió i la direcció del seu proper projecte de llargmetratge."

Webs relacionades: www.cortofinal.tk - www.cortofest.com

Ponència: Ens parlarà sobre el món del curtmetratge a Internet (llocs de preproducció, distribució, concursos...), a més dels mecanismes que tenim al nostre abast per penjar les nostres creacions i com s'utilitzen aquests en el camp publicitari.

/\

 Xavier G. Puerto

Xavier G. Puerto Aquest jove historiador i director de documentals de Torrdembarra, nascut ara fa 32 anys, porta ja 7 anys al capdavant del REC, el Festival de Cine de Tarragona. Des dels inicis del festival, Garcia Puerto ha treballat perquè el festival sigui una finestra on mostrar la nova creació audiovisual, sobretot la dels autors que volen obrir nous camins. Propostes com veure cinema en els monuments romans o veure clàssics muts amb música actual en directe són nous aspectes que va incorporant el festival.

En la seva vessant com a historiador destaquen treballs com El Patronat Treig Montagut a Móra d’Ebre (1942-1972). Corrupció i franquisme a la Ribera d’Ebre, amb el qual va guanyar el VIII Premi d’Assaig Artur Bladé 1997, i Patrimoni de la por. Els refugis antiaeris a Torredembarra (1936-39), a partir del qual elaboraria una exposició temàtica en aquesta població.

Webs relacionades: www.festivalrec.com

Ponència: Internet ha obert un món de possibilitats per a l’audiovisual, noves formes de promoció, llibertat de difusió i democratització en la transmissió de continguts...però després d’un temps ens podem plantejar diverses qüestions: Com ha influït aquestes realitats en els creadors? Les diverses finestres obertes han fet que s'expressin diferent o els han condicionat? A més a més de les possibilitats de màrqueting, les grans majors, el showbussines té en compte la xarxa? En una paraula, tenim un audiovisual diferent ara que fa 15 anys?

G. Puerto ens donarà a conèixer les diferents vies d'interrelació audiovisual/Internet, mitjançant exemples per a establir un debat sobre la incidència en la percepció i realització del fet audiovisual (recursos, difusió, democratització dels mitjans, noves maneres de mirar...).

/\

 Jaume Parés

Jaume Parés Actualment jubilat, la vida d'aquest tarragoní sempre ha estat lligada a les telecomunicacions. Ja als 16 anys, en la dècada dels 50, va començar a treballar en el aquest sector amb els mitjans d'aleshores, com el Morse, que, tot hi haver desaparegut, encara domina perfectament. En els anys 70, es va especialitzar amb la nova tecnologia del "telex", també ja en desús, estant al càrrec del manteniment de la central de commutació i transmissió. Posteriorment, va demanar excedència per dedicar-se a la televisió i a la fotografia professional, on va conèixer el programa Power Director de la casa Cyberlink. En els darrers 6 anys, ha estat impartint cursos d'aquest mateix programa a diferents esplais de jubilats de Tarragona i Barcelona. Actualment, Parés disposa d'un web complementari als cursos que imparteix i en el qual es pot trobar un curs en format vídeo i que, a la vegada, serveix de reforç a les classes impartides directament.

Webs relacionades: www.pares.cat

Ponència: Ens explicarà la seva experència personal com autodidacta en el món del vídeo.

/\

 Carles Gisbert

Llicenciat en Història de l'Art, està dins del món de les noves tecnologies a partir de l'interés per conèixer el seu funcionament i per la possibilitat que dóna la Xarxa d'autoformar-se amb els continguts propis que ofereix la navegació.

En l'àmbit dels audiovisuals té experiència tant com a actor, productor i ajudant de direcció, fet que li dóna una visió bastant àmplia i global d'aquest món. El fet que estigui dins del món de les noves tecnologies també respon al salt qualitatiu i quantitatiu que ofereix Internet, on es pot tenir un estudi domèstic de gravació i edició audiovisual amb uns recursos mínims.

En l'àmbit professional es meneja dins de l'àmbit de les noves tecnologies amb feines relacionades amb la producció audiovisual, disseny d'espais web, disseny de dvd-cd multimèdia i projectes on els elements audiovisuals hi tenen sempre una presència fonamental.

Webs relacionades: el darrer espai a la Xarxa que ha construït és www.pepvila.com.

Ponència: Taller-guia-demostració pràctica per produir, editar i publicar els vídeos.

/\


Ponències i documentació relativa

  Ponència/intervenció de Xavier G. Puerto

/\