Casa Rull


Casa Rull és un dels vint-i-quatre edificis modernistes que es poden trobar a Reus. Aquesta va ser construïda l'any 1900 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i es troba situada al carrer de Sant Joan. El projecte d'edificació va ser encarregat per Pere Rull i Trilla, un prestigiós notari reusenc, en època de màxima expansió del Modernisme.
[ llegir ↓ ]

Casa Rull és un dels vint-i-quatre edificis modernistes que es poden trobar a Reus. Aquesta va ser construïda l'any 1900 per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i es troba situada al carrer de Sant Joan. El projecte d'edificació va ser encarregat per Pere Rull i Trilla, un prestigiós notari reusenc, en època de màxima expansió del Modernisme.

Pel que fa als elements de construcció de la casa trobem que les façanes estan alçades amb pedra. La casa es troba en una cantonada i l'angle que forma les dues façanes és un dels elements visuals més importants que es pot apreciar. La línia de connexió entre ambdues façanes està composta per una gran columna feta de pedra que li dóna, a tot el conjunt, un gran efecte decoratiu.

Alguns dels elements que composen l'edifici tenen característiques clàssiques, però no s'ha sabut definir mai si són neogòtics o bé tardomudejants. La combinació de diferents materials i l'asimetria que caracteritza la cantonada de la casa li dóna un toc intemporal. Això ha fet que no s'acabin de definir del tot els diferents estils que la composen.

Del primer pis se'n destaca la gran balcona que va d'una façana a l'altra. Aquesta està decorada amb balustres de disseny floral a la barana, elements molt propis del corrent modernista de l'època.

Dels elements que més criden l'atenció als vianants que es passegen pels carrers de Reus, a banda de la valuosa columna de pedra, són les portes i les finestres de la mateixa casa. Aquestes tenen una certa inspiració gòtica. A més, els merlets que coronen la construcció doten la casa d'un luxe excepcional.

A la part superior de la façana que dóna al carrer de Sant Joan s'hi pot veure l'escut del propietari, Pere Rull.

Actualment, les façanes es troben en un bon estat de conservació i poden ser perfectament contemplades durant una tarda de passeig per Reus. Cal tenir en compte, però, que l'interior de la casa ha perdut tota l'essència de la decoració i els mobiliaris originals.

Ara per ara, s'ha convertit en la seu de l'Institut Municipal d'Acció cultural de Reus, l'IMAC.

[Pujar ↑]

Àudios

Et pot interessar

  1. Gaudí Centre Gaudí Centre

Els enllaços

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Envoltada d'altres edificis d'interès, la Casa Rull destaca per la combinació de pedra i maó en la seves façanes. Hi domina una balconada de pedra amb motius florals. La casa disposa també d'un ampli jardí.
Època: La construcció data de 1901 i fou dissenyada en un estil plenament modernista per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner per encàrrec de Pere Rull i Trilla, notari de Reus.
Usos: Actualment l'edifici és propietat de l'Ajuntament de Reus (des de 1925) i és la seu de l'Institut Municipal d'Acció Cultural. Durant l'any el seu jardi acull diverses activitats de caire cultural.
Fets rellevants: La casa fou restaurada l'any 1996 per l'arquitecte Joan Figuerola.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic