El carnaval de les Terres de l'Ebre

font: Montse Jaraba

publicat: 04-06-2007

Descripció

A les Terres de l'Ebre, concretament a la vila de Godall (Montsià), hi trobem el Carnaval més antic de la província. La festa del Carnaval és el patrimoni viu de Godall, que ha heretat aquesta ancestral tradició que va sobreviure a la prohibició dels carnavals sota la denominació de Festes d'Hivern durant la Guerra Civil de 1936.El carnaval de Godall és el més antic
de les comarques tarragonines


 Balls de disfresses i batalles de farina caracteritzen l'esperit del Carnaval. Un dels Carnavals més populars i reconeguts a les Terres de l'Ebre, amb  una nombrosa participació de colles disfressades i una seqüència d'actes que van des de nits de disfresses i música, tardes d'animació, batalles de farina i populars àpats. Un got de cremat, pastissets, cóc en sal i cóc en mel us faran assaborir la festa, productes típics del Carnaval.

També a Amposta, Tortosa o Ulldecona trobem actes importants per celebrar l'arribada del Carnestoltes. A Ulldecona precisament són dels més matiners i comencen la celebració de les festes paganes el divendres abans de Carnaval. Amposta en canvi, guarneix tots els seus actes amb delícies gastronòmiques de la zona com ara pastissets o mistela.

Actes destacats

IXè Tribute al Carnaval d'Ulldecona. Actuaran els grups Dirty Nancy, Kisj, Culs Cults, Tipunk Gos i La Familia Stardust. En acabar els concerts la festa seguirà, amb punxamenta glam-rock-punk, a càrrec del DJ Que sé yo. Veniu tots i totes disfressats de glameros/es i punk-rockeros/es. Hi haurà premis en CD’s a les millors disfresses. Divendres 9.
Els nens també són protagonistes

al carnaval d'Ulldecona

Extraordinari Vermut Popular
, a la plaça del Mercat d'Amposta, amb patates fregides, olives i vermut amb sifó amenitzat per la xaranga i sas majestats el Rei i la Reina Carnestoltes. Dissabte 17.

Les Batalles de Farina de Godall són els actes més antics de la província. Les guerres de farina que organitzen durant el Carnaval deixen tot el poble emblanquinat. Participants, armats amb bosses i paquets de paper plens de farina, no perdonen ni veïns ni visitants. Varis dies.
El Velatori del Rei Carnestoltes a la casa encantada de la Biblioteca Comarcal d'Amposta. Un passatge del terror per acomiadar a la disbauxa. Amb pastissets i vi dolç per passar el fred i els ensurts. Dimecres 21.


Descarrega't els programes.
Carnaval d'Amposta
Carnaval d'Ulldecona
Carnaval de Santa Barbara
Carnaval de l'Aldea
Carnaval de Tortosa
Carnaval d'Alcanar