Els vols

font: Redacció Tinet

publicat: 14-05-2007

Les companyies tradicionals

Iberia és el primer grup de transport aeri a Espanya i quart d'Europa. A més, és la companyia capdavantera en el mercat Europa-Amèrica Llatina, amb la major oferta de destinacions i freqüències, prop de 300 vols setmanals. En la seva web no hi trobareu masses ofertes però si moltes destinacions. També us podeu inscriure al e-botlletín per tal de rebre via mail les ofertes més destacades.

Spanair
fou fundada el desembre de 1986. Des de l’1 d’abril de 2003, Spanair és membre de ple dret de la xarxa Star Alliance, l’aliança de companyies aèries més gran i amb més èxit del món. A més de les ofertes habituals, a la pàgina web d'Spanair hi podreu trobar paquets de vols més hotels o, fins i tot, lloguer de cotxes.

Air France és la companyia aèria més potent de l'estat francès amb uns 190 destinacions a més de 80 països diferents. Els seus preus no varien molt respecte a les dues companyies anteriors, però si volem viatjar al país veí segurament trobarem bones ofertes.

British Airways és la major línia aèria internacional regular del Regne Unit, amb vols a més de 550 destinacions. Com totes les companyies tradicionals té uns preus estàndards que s'allunyen massa del de les companyies esmentades. Malgrat tot, podríem dir que British Airways és la més cara de totes ja que no inclou ofertes.

Lufthansa és una companyia aèria alemanya que també forma part de la xarxa Star Alliance. Els seus preus són molt similars a les anteriors, malgrat tot podem trobar bones ofertes per volar a Alemanya i als països bàltics. Aquesta darrera zona és on hi trobarem millor cobertura de la companyia alemanya.

Air-Europa té un ventall més escàs de destinacions que la majoria de les companyies esmentades anteriorment. Les seves ofertes són molt similar a les de les altres companyies espanyoles i els seus preus entren dins dels estàndards de les companyies tradicionals.


Les companyies de baix cost

Air Berlin és una de les moltes companyies de baix cost que han aparegut en els darrers anys. En la seva pàgina web trobarem ofertes per volar per Europa a preus molt més econòmics que en qualsevol de les companyies tradicionals. De totes maneres, la majoria de vols que aquesta companyia té a l'estat surten de les Illes Balears.

Easy Jet és un altre exemple de companyia de baix cost. Malgrat tenir uns preus molt assequibles, la usabilitat de la pàgina web és molt baixa. A no ser que tinguis molt clara la teva destinació no és aconsellable consultar aquesta web perquè no té un apartat especial per a ofertes.

thomson Thomsonfly és una companyia aèria de baix cost que ofereix  vols des de Reus, Girona i Barcelona.

transavia Transavia és una companyia aèria neerlandesa de baix cost que ofereix vols des de Rotterdam a l'Aeroport de Girona i Alacant i des d'Amsterdam (Schiphol) a Barcelona, Palma de Mallorca, València i Alacant.

Ryanair és la més coneguda i la pionera de les companyies de baix cost. Els seus preus són, a primera vista, els més econòmics. Malgrat tot, cal tenir en compte que aquests s'acaben inflant fins més del doble per taxes, quotes i càrrecs que hi afegeixen. L'avantatge d'aquesta companyia és que disposa de vols regulars des de Reus.

islas_lineas Islas Airways neix com a companyia l’any 2001 per respondre a la demanda d’un mercat que necessitava traslladar-se esporàdicament, de forma fàcil i econòmica, des de les illes Canàries. Ara, a més, la companyia també ofereix vols a Marrakech i a El Aaiún.

Jet2.com Jet2.com és una companyia aèria caracteritzada pels seus competitius preus. Actualment, Jet2.com vola des de Leeds-Bradford, Belfast, Manchester, Newcastle, Blackpool, Edimburg i East Midlands a més de 40 destinacions europees entre els quals n’hi ha  9 d’espanyoles: Alacant, Barcelona, Eivissa, Lanzarote, Menorca, Màlaga, Murcia, Palma, Tenerife. A partir de l’any 2010 també ho fa a Reus i a Gran Canària.

Vueling és la darrera companyia de baix cost que hem seleccionat. Els seus preus són realment bons i te'ls donen des del principi amb tot inclòs (càrrecs, taxes...). No té un apartat especial d'ofertes però té un mètode de recerca de vols econòmics molt pràctic i eficaç, ja que només cal que diguis el mes en el que pretens viatjar. Molt aconsellable per aquells que trien les dates depenent del vol més barat que trobin.


Aeroports

L'aeroport del Prat. L'aeroport de Barcelona es troba situat a tres quilòmetres del Port de Barcelona i, també, a prop del Consorci de la Zona Franca. És el més important de Catalunya tan per nombre de destinacions com per nombre de passatgers diaris.

L'aeroport de Girona. L'aeroport es troba al centre de la província, a prop de la Costa Brava, dels Pirineus i de la ciutat de Girona. Aquest aeroport ha anat a l'alça en els darrers anys especialment per irrupció de les companyies de baix cost.

L'aeroport de Reus. Aquest aeroport és l'únic de la província i es troba situat a 3 quilòmetres de Reus i a 13 de Tarragona. Com passa amb el de Girona, treballa essencialment amb companyies de baix cost com ara Ryanair.

L'aeroport de Lleida-Alguaire, el primer aeroport comercial promogut per la Generalitat de Catalunya, s'ha construït per a vertebrar el re-equilibri territorial en l'àmbit català,  per a ser un dels motors de l'economia de les Terres de Lleida i per a ser l'eix de connexió amb els Pirineus.


Altres serveis

324cat Aeroports 324.cat, el portal informatiu de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio ens ofereix un servei de online on podem veure els horaris de les arribades i les sortides dels diversos vols dels aeroports catalans.