On dormir

font: Redacció Tinet

publicat: 14-05-2007

Preus assequibles

Albergs, i hotels especialment creats per oferir en poc espai el màxim de serveis possibles a un preu ajustat, són algunes de les propostes per a fer que la nostra estada sigui més econòmica. L'allotjament és un dels factors que pot encarir el viatge. Triar alguna d'aquestes propostes comporta, això sí, alguns condicionants: en alguns casos d'edat, en d'altres d'espai i serveis que l'usuari ha de conèixer prèviament per a no tenir sorpreses.

easyHotel, de la mateixa cadena que la companyia de vols barats, es presenta com un tipus d'establiment que ofereix una habitació neta i segura per passar la nit al millor preu possible. Estan ubicats al centre de les ciutats, partint de la idea que els clients estaran disposats a comptar amb menys espai i amb un millor preu.

hostelworld Hostelworld permet accedir a una àmplia xarxa a tot el món d'albergs independents, albergs de joventut  i allotjament econòmic. Els diferents establiments compten amb característiques diferents, però habitualment disposen d'habitacions amb llits i/o lliteres per a grups de viatgers que comparteixen aquest espai així com altres serveis. El perfil dels usuaris acostuma a ser el de viatgers joves disposats a pagar un preu ajustat en un espai de trobada amb d'altres viatgers en uns establiments ben equipats.

Hotels de tots els preus i categories

Internet ofereix una amplia gamma de cercadors d'hotels habitualment per preus i categories. L'usuari pot comprovar la disponibilitat d'habitacions, així com les característiques i serveis de l'establiment. També pot conèixer el preu de l'estada determinant les nits que hi estarà i fer-hi la reserva online. Aquí hi ha només unes quantes de les moltes pàgines web on és possible cercar i reservar habitació d'hotel.

octopusOctopus conté un cercador que permet fer una triar l'hotel d'acord amb les característiques específiques que vulgui triar el client. A més la web ofereix altres serveis com lloguer d'apartaments, organitzar visites, viatges per a grups, etc.

muchoviaje Mucho viaje Permet fer reserves d'hotels amb tarifes actualitzades. Assegura que permet trobar el millor preu entre més de 170.000 hotels en tot el món. Un cercador fa possible comprovar la disponibilitat de cada establiment segons les dates triades i fer la reserva corresponent.

Interhotel InterHotel Permet triar entre 160.000 hotels de tot el món, amb una oferta especialment alta per a establiments de l'Estat espanyol.


Expedia.es és un cercador d'hotels que us ofereix nombroses possibilitats. Podeu cercar vàries combinacions des de vol+hotel+cotxe fins a totes les combinacions possibles d'aquests tres elements. El cercador té una base de dades enorme i difícilment no trobarem una oferta que s'adapti a les nostres expectatives, o possibilitats.

Hotel Adicto és portal dedicat a la comparació de preus d'hotels entre diferents proveïdors, per tal d'ajudar a l'usuari a aconseguir el preu més competitiu. L'abast de portal esta limitat a Espanya i Andorra, amb una gran oferta sobre aquests àmbits territorials. Es tracta d'un portal prou eficient a l'hora de no perdre temps buscant els preus hotel per hotel.

Salouhotels.com és la web d'una Agència de Viatges de Salou que ven estades d'hotel a tot el mon i en especial a la Costa Daurada. És un cercador molt complert on podem trobar els preus d'hotels dels cinc continents i algunes ofertes de 2x3 o 3x4 nits.

Les opinions dels clients

Viatjar amb garanties que aquell establiment que hem escollit és tal i com esperem resulta complicat. Per això les experiències dels viatgers cobren un valor molt especial abans de prendre una decisió.

TripadvisorTripadvisor és una web feta amb les experiències dels usuaris que puntuen l'establiment, comenten el que els ha agradat més i menys i fins i tot pengen fotografies "reals" , no les dels catàlegs, sobre els diferents hotels, albergs, etc. Qualsevol viatger pot afegir els seus propis comentaris sobre les seves experiències particulars. La web està en anglès.