Les Coves de Benifallet


Benifallet afegeix noves sensacions als encants turístics dels pobles riberencs, on la presència de l'Ebre ja suposa l'existència de paisatges i sentiments únics. El visitant descobreix la força i la bellesa de la Natura, on l'aigua i la pedra han creat una altra natura.
[ llegir ↓ ]

El visitant descobreix la força i la bellesa de la Natura, on l'aigua i la pedra han creat una altra natura. La primavera de 1968 el Grup d'Espeleologia de Gràcia (Barcelona) va trobar diverses cavitats. Estudiant i investigant les coves que ja des de temps antics es coneixien a Benifallet com a Coves de l'Aumidiella, i de les quals ens consten troballes arquològiques del Neolític, van descobrir la Cova "Marigot", l'Avenc del Sifó i la Cova "Meravelles", que es van afegir a les ja existents i van formar el que es coneix en l'actualitat com a Coves de Benifallet. Cal destacar la Cova Meravelles i la Cova del Dos per ser les dues coves que estan obertes al públic en aquest moment, tot i que no estan obertes en la seva totalitat.

Estudiant i investigant les coves que ja des de temps antics es coneixien a Benifallet com a Coves de l'Aumidiella, i de les quals ens consten troballes arquològiques del Neolític, descobreixen la Cova "Marigot", l'Avenc del Sifó i la Cova "Meravelles", que s'afegiran a les ja existents, formant el que hom coneix en l'actualitat com a Coves de Benifallet.  Aquestes, però, són importants per les formacions que contenen.

•    La Cova Meravelles
Té un recorregut total de 510 m., amb uns 9,82 m. de desnivell.
La Cova Meravelles destaca per la seva quantitat i qualitat de concrecions, especialment les excèntriques. El lent degoteig de les aigües d'infiltració, carregades de carbonats en dissolució, va donant lloc a fascinants formacions, a voltes estrambòtiques, on la imaginació del visitant descobreix éssers fantàstics i configuracions capricioses. A més de les clàssiques estalactites i estalagmites, a la cavitat s'hi troba un gran nombre d'altres formacions d'estructura variadíssima com són les columnes, colades, banderes, macarrons i, sobretot, les excèntriques, sorprenents estructures que semblen desobeir la llei de la gravetat.
•    La Cova del Dos
Té un recorregut de 253 m. i un desnivell de 12 m.
Sortint de la Cova E.Marigot i continuant pel sender que ressegueix les cavitats, trobem, a uns 40 m., les dues boques que té aquesta cavitat (d'aquí el seu nom). Als set metres de recorregut, i després de superar un petit relleix, desemboquem en una gran sala amb abundància de concrecions totalment inactives i en procés de descalcificació. Cal destacar unes columnes situades a l'esquerra de la sala i les "banderes".
Més endavant, a la sala següent, hi ha, com a la C. Meravelles, un nombre considerable d'excèntriques.

Horaris de Visita
de l'1 de novembre fins el 31 de març obert caps de setmana, festius i ponts excepte nadal i cap d'any i de l'1 d'abril fins 31 d'octubre obert tots els dies excepte 8 de setembre festa local.
Horari:
matí de 10'00 h a 13'30 h (estiu-hivern)
tarda de 16'00 h a 19'30 h (estiu)
tarda  de 16'00 h a 18'30 h (hivern) 
Durada de visita 45 minuts aproximadament. Visites guiades
Telèfon. de contacte de l'Oficina de Turisme 977 462 249
Han de concertar la visita per autocar i grups de més de 25 persones, trucant al telèfon: 977 462 249 o 977 462 005 per a qualsevol dia de la setmana.
Tarifes
Adults: 7'00 €Majors 65 anys / Grups + 25 persones i Estudiants (cal ensenyar carnet acreditatiu): 6'00 €
Nens 5 a 14 anys: 5'00 €
Nens menys de 5 anys i Club Super 3 (cal ensenyar carnet acreditatiu): Gratuït
 
Pax Coves + Llagut:
Adults: 12'00 €
Majors 65 anys / Grups + 25 persones i Estudiants (cal ensenyar carnet acreditatiu): 10'00 €
Nens 5 a 14 anys: 8'00 €
Nens menys de 5 anys i Club Super 3 (cal ensenyar carnet acreditatiu): Gratuït

Fotos: Sònia Prieto

[Pujar ↑]

 Els vídeos

coves de benifallet
Autor: tomashercam
Duració: 09:56

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques:  L’enlairament de les serres de Tivissa, Cardó i el massís dels Ports deixa al descobert roques calcàries del juràssic. Els plegaments han donat lloc a gran moles envoltades de cingleres i penya-segats on afloren magnífics plegaments i s’amaguen sorprenents formacions càrstiques, com ara aquestes magnífiques coves de Benefillaet. N'hia un total de sis, de les quals 3 estan obertes, tot i que només dues es poden visitar.
Fets rellevants: Són especialment importants per la gran quantitat i qualitat de formacions i concrecions que contenen (macarrons, gours, banderes, excèntriques... a més de les populars estalactites i estalagmites).

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Gens recomanat (basat en 3 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Coves Meravelles Benifallet - Per "Pascoe Porter"Lo salt del flare - Per "geoorgesf"¿Antifaz del orco? - Per "geoorgesf"