Ecomuseu de Deltebre


L'Ecomuseu de Deltebre està situat al Parc Natural del Delta de l'Ebre. Amb 32.000Ha, el Delta és la segona zona humida en extensió de la Mediterrània Occidental, després de la Camarga, i la segona de la Península Ibèrica, després del Coto de Doñana.
[ llegir ↓ ]

L’Ecomuseu de Deltebre està situat al Parc Natural del Delta de l’Ebre. Amb 32.000Ha, el Delta és la segona zona humida en extensió de la Mediterrània Occidental, després de la Camarga, i la segona de la Península Ibèrica, després del Coto de Doñana.

La gran diversitat d’espais diferenciats (dunes, llacunes, encanyissades, cursos d’aigua de diferent salinitat) fan del Delta un ecosistema riquíssim, tot i l’acció humana, amb més de 700 espècies vegetals. Però el Delta és d’excepcional importància per la seva avifauna: a la tardor arriben a juntar-se més de 75.000 anàtides i 13.000 fochas. Martinetes, garses, flamencs, gavines i moltes altres espècies nidifiquen o es detenen aquí en el curs de les seves migracions anuals.

L’Ecomuseu introdueix els visitants en aquest món del Delta, especialment en els aspectes naturals i humans de l’ecosistema.

El recorregut s’inicia amb una exposició permanent de presentació del Delta per a continuar amb una reproducció en viu, tant en els ambients naturals (llacuna, riu, illa fluvial, bosc de ribera i ullal) com dels ambients més humanitzats (arrossars, horta, fruiter, pesca, barraca…). També s’integra un aquari-terrari amb una completa col·lecció de peixos, amfibis i rèptils representatius de la zona.

[Pujar ↑]

Àudios

Descàrregues

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Espai d'interpretació del Delta. Els diferents elements que el configuren són representacions dels paisatges, de les activitats tradicionals i de l'arquitectura del Delta. L'Ecomuseu està constituït per diferents parts temàtiques. El visitant troba, primer, una exposició permanent de presentació del Delta per a continuar amb una reproducció en viu, en ambients nturals i aquells més humanitzats. També hi ha un aquari-terrari.
Època: L'Ecomuseu del Parc Natural del delta de l'Ebre va ser inaugurat a l'octubre de 1989.
Usos: El centre vol introduir els nouvinguts en el peculiar món del Delta, especialment en el funcionament dels aspectes naturals i humans del seu ecosistema.
Fets rellevants: Amb 32.000Ha, el Delta és la segona zona humida en extensió de la Mediterrània Occidental, després de la Camarga, i la segona de la Península Ibèrica, després del Coto de Doñana.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 2 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Delta de l'Ebre - Per "TEIX2007"Delta de l'Ebre - Per "TEIX2007"ecomuseu Deltebre - Per "balsells vidal"