Via verda del Baix Ebre


La via verda del Baix Ebre coincideix en gairebé tot el recorregut amb l'antic camí de Sant Jaume de l'Ebre, ruta clàssica de peregrinatge de les terres de l'Ebre cap a Logroño i enllaç amb el camí de Santiago.
[ llegir ↓ ]

La via verda del Baix Ebre coincideix en gairebé tot el recorregut amb l’antic camí de Sant Jaume de l’Ebre, ruta clàssica de peregrinatge de les terres de l’Ebre cap a Logroño i enllaç amb el camí de Santiago. La imponent Catedral de Santa Maria (S.XIV) a tortosa i petits santuaris, com el de Santa Maria de la Fontcalda, ens permeten imaginar la importància d’aquesta ruta en l’època medieval.

Encara que la via verda s’inicia als afores de la ciutat, val la pena visitar la Catedral, el Mercat Municipal Modernista i el Castell de la Suda d’origen àrab i impregnar-se d´un ambient que cabalca entre el món cristià i el musulmà.

La ruta surt de Tortosa pel polígon industrial i ràpidament entra a Roquetes, on la via té discontinuitats més o menys indicades. Fins a Xerta i passant per Aldover, gauridrem d’un camí gairebé completament pla, amb múltiples vistes de l’Ebre i envoltat de camps de fruiters i de secà. També és fàcil trobar núvols espessos de mosquits. A Xerta la via verda perd el seu camí natural i passem per sota de la carretera C-12, creuem el poble i arribem a l’antiga estació del ferrocarril on enllaçarem de nou amb la via.

A partir de Xerta la ruta s’interna en el Congost de la Canaleta i iniciem la part més espectacular a través de túnels i viaductos. Envoltats d’escarpades parets, contemplarem el riu Canaleta al fons del congost i, amb sort, alguna cabra salvatge, abundants a la zona. Antigues masies, camps abandonats i les estacions del ferrocarril en Jesús li donen un caràcter solitari a aquesta zona, ja de per sí allunyada. Arribant a l’antiga estació de Pinell de Brai, podem enllaçar amb la Via Verda de la Terra Alta i continuar l’aventura.

Nota: El punt marcat al mapa mostra el punt de sortida de la vía verda direcció Tortosa - Pinell de Brai.

[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic