Castell dels Templers de Miravet


El Castell dels Templers de Miravet és d'aspecte auster i imposant, situat en un emplaçament excepcional sobre el riu Ebre. La fortalesa consta de diferents recintes i mereix destacar-se el pati d'armes i la capella romànica. Construït pels musulmans en el S.XI, va ser un dels darrers reductes islàmics de Catalunya.
[ llegir ↓ ]

El Castell dels Templers de Miravet és d'aspecte auster i imposant, situat en un emplaçament excepcional sobre el riu Ebre. La fortalesa consta de diferents recintes i mereix destacar-se el pati d'armes i la capella romànica. Construït pels musulmans en el S.XI, va ser un dels darrers reductes islàmics de Catalunya. El comte Ramon Berenguer IV el va donar a l'orde del Temple, que el va reformar i ampliar durant els S. XII i XIII, tot donant-li la imatge que, a grans trets, ha arribat fins els nostres dies. Com a conseqüència de la seva importància, fou la seu del Mestre Provincial de l'orde superior per als territoris de la confederació catalano-aragonesa.

A inicis del s. XIV, amb la dissolució dels templers, i després d'un llarg setge per les tropes reials, va passar a mans dels Hospitalers. La seva estratègica situació va fer que encara tingués protagonisme en diferents moments històrics com la Guerra dels Segadors, la de Successió o les guerres carlines.

El castell de Miravet hagués pogut tenir el seu origen en la intenció de reforçar la frontera de l’Ebre per part de l’Emirat de Còrdoba davant les campanyes de Carlemany i el seu fill, Lluís el Piatós, entre finals del segle VIII i principis del IX. El curs de l’Ebre, entre Saragossa i Tortosa, fou reforçat amb noves fortificacions i torres de comunicacions i el lloc estratègic de Miravet no fou una excepció.

[Pujar ↑]

 Els vídeos

CASTILLO DE MIRAVET
Autor: fdtorri
Duració: 03:28

castell de Miravet
Autor: CastellsCatalans
Duració: 02:45

El castell de Miravet
Autor: veribuls
Duració: 06:41

Àudios

Descàrregues

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Fortalesa medieval situada al terme de Miravet (Ribera d'Ebre), al cim d'un turó d'uns 100 m d'alt que domina la població.
Època: Construït el s egle XI,  va ser un dels darrers reductes islàmics de Catalunya
Usos: Fortalesa i posteriorment, centre dels templers. Després va passar a mans dels Hospitalers.
Fets rellevants: El de Miravet està considerat un dels millors exemples d'arquitectura militar templera d'Europa.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 4 opinions)

Castell de Miravet

Panoràmica esfèrica

Castell de Miravet
Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Castell de Miravet - Per ".Robert."Castell de Miravet V - Per "Ramon Roura (rnyeua)"Miravet des del pas de la barca - Per "Pemisera"MIRAVET (TARRAGONA) - Per "XeviT"Castell de Miravet - Per "Monestirs Puntcat"Castell de Miravet - Per "marta_tgn"Castell de Miravet - Per "Niorcs"Església del Castell de Miravet - Per "ExploraTgn.cat"