Via verda de la Terra Alta


Primera via verda de Tarragona, la via verda de la Terra Alta supera el congost del riu Canaleta a través d'una complexa infraestructura de túnels i viaductes oblidats a la seva sort des de 1973, últim any del pas del ferrocarril.
[ llegir ↓ ]

Primera via verda de Tarragona, la via verda de la Terra Alta supera el congost del riu Canaleta a través d’una complexa infraestructura de túnels i viaductes oblidats a la seva sort des de 1973, últim any del pas del ferrocarril.

Els túnels il·luminats amb energia solar, la nova pavimentació de la pista i l’acondicionament de tota la ruta permeten de nou recórrer amb seguretat l’antic tranjecte, sent apte per a tota la família.

El camí baixa de l’estació de Lledó a l’estació del Pinell de Brai connectant amb la Via Verda del Baix Ebre fins a Tortosa.

El primer que destaca és el Santuari de Fontcalda, antic lloc de retirada espiritual, on podrem remullar-nos en el fred riu Canaleta o gaudir de les aigües tèbies de la font natural. Actualment el santuari està envoltat d’una zona de picnic i barbacoa. Poc després, a l’estació de Prat de Comte s’inicia el túnel més llarg de la via verda, on mai es veu el final.

Passat el túnel, la ruta deixa el congost per a internar-se, poc a poc, en un paisatge de amps, petits pobles i ermites entre els quals destaca l’ermita barroca de Sant Josep, del S.XIX, en un turó als afores de Bot, i el poble d’Hora de Sant Joan.

Per arribar, passarem per dos grans viaductes, potser el més visible i espectacular de l’antiga infraestructura. La via acaba finalment als afores de Lledó, passat Horta de Sant Joan.

NOTA: El punt indica l'antiga estació de Pinell de Brai, inici (o final) de la ruta. Aquesta via enllaça amb la via verda del Baix Ebre que arriba (o surt ) a Tortosa.

[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 3 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic