Gaudí Centre


El Gaudí Centre és l’homenatge que la ciutat de Reus fa a l'arquitecte universal. Es tracta del primer centre d’interpretació sobre la vida i l’obra de Gaudí. Un espai dotat amb les infraestructures més modernes i l’última tecnologia audiovisual, creat per obrir els sentits i la ment a noves experiències.
Fotos: Sònia Prieto
[ llegir ↓ ]
Ubicat en un edifici a la Plaça Mercadal de Reus, es poden trobar objectes reals de l'arquitecte, una sala amb efectes especials i maquetes i reproduccions de peces de la seva obra. El Gaudí Centre va obrir-se al públic el mes de maig del 2007 i està gestionat des del Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus.
L'edifici és una rehabilitació de l'antiga seu del Banc de Santander a Reus, i encara abans d'una botiga de joguines coneguda amb el nom de l'Aliança. Les obres d'aquest projecte, obra dels arquitectes Joan Sibina, Toshiake Tange i Gabriel Bosques, es van iniciar el 2002, coincidint amb el 150è aniversari del naixement del mestre. L'empresa encarregada de crear museografia de l'exposició fou Sono Euphon Group.

L'edifici es troba dividit en 4 plantes. Hi destaca la pantalla gegant que presenta a la seva façana, on sovint es mostra un audiovisual amb la signatura de Gaudí. A la planta baixa es troba l'oficina de turisme de la ciutat de Reus i una botiga especialitzada en records del museu i instruments musicals. Les 3 primeres plantes acull l'espai expositiu.

Planta 1: Gaudí i Reus està dedicada als inicis de l'artista. Es poden contemplar alguns objectes personals i l'únic quadern manuscrit del geni. La sala també recrea el Reus de la joventut de Gaudí, des de finals del segle XIX, fins a principis del segle XX. Una sala intercativa submergeix al visitant en el Reus modernista.
Planta 2: Gaudí innovador està dedicada a conèixer en profunditat el geni i l'obra de l'arquitecte genial que va avançar-se al seu temps. També permet descobrir amb enginys i maquetes interactives les formes guadinianes i una nova manera de jugar amb l'espai i organitzar la llum, l'aire i l'aigua.
Planta 3: Gaudí universal presenta un espectacle audiovisual multipantalla, així com maquetes sensorials i tàctils per comprendre les claus del seu llenguatge arquitectònic.
  
A l'Oficina de Turisme, situada al vestíbul d'entrada del Gaudí Centre, trobareu tota la informació turística, comercial, cultural, d'oci i de serveis de la ciutat. A més, s'ofereix servei de visites guiades —Ruta del Modernisme de Reus, Institut Pere Mata, Casa Navàs, Patrimoni Històric— o les visites personalitzades per a grups, gestionades per Reus Turisme.

També hi ha una extensa informació sobre les principals destinacions turístiques de la Costa Daurada: Cambrils, Salou, Vila-seca/La Pineda, Port Aventura, Tarragona… i de l'entorn de Reus.[Pujar ↑]

 Els vídeos

Gaudí Centre - REUS
Autor: poper04
Duració: 01:36

Gaudí Centre de Reus, un espai per conèixer l'arquitecte
Autor: siestv
Duració: 03:59

Ruta del Modernisme
Autor: poper04
Duració: 01:36

Àudios

Et pot interessar

  1. Institut Pere Mata Institut Pere Mata
  2. Antoni Gaudí Antoni Gaudí
  3. Casa Gasull Casa Gasull
  4. Casa Navàs Casa Navàs
  5. Casa Rull Casa Rull

Els enllaços

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Ubicat a la cèntrica Plaça del Mercadal de Reus, l'edifici va ser rehabilitat seguint el projecte dels arquitectes Joan Sibina, Toshiake Tange i Gabriel Bosques. Abans havia estat seu del Banc de Santander. L'edifici es troba dividit en 4 plantes, tres de les quals estan dedicades a diferents aspectes de la vida i obra de Gaudí, incorporant infraestructures interactives i de darrera tecnologia.
Època: Les obres van iniciar-se el 2002, coincidint amb el 150è aniversari del naixement del mestre. L'any 2007 es va obrir al públic.
Usos: Es tracta del primer centre d’interpretació sobre la vida i l’obra de Gaudí. Al vestíbul de l'edifici hi ha l'Oficina de Turisme de Reus que ofereix, a més d'altres serveis, un dedicat a les visites guiades amb especial atenció a la temàtica modernista.
Fets rellevants:  Les maquetes, els efectes especials i els audiovisuals interactius ofereixen una visió novedosa i molt sensorial de l'obra del genial arquitecte.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 9 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

The Gaudi Centre - 03 - Per "colinjcampbell"Gaudí - Per "algefear"Gaudí Centre a Reus - ruta del Modernisme - Per "ExploraTgn.cat"Gaudí Centre, Reus - Per "peigi_pest"Els carrers de Reus i la ruta del modernisme - Per "magenri"Gaudí Centre, Reus - Per "peigi_pest"GAUDI_CENTRE-Nit5 - Per "REUS TURISME"The Gaudi Centre - 05 - Per "colinjcampbell"