Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat


Situat a l'antic complex industrial de la Mina Eugènia, el Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat, pretén ser un centre d'interpretació de la mineria del plom a la comarca del Priorat.
[ llegir ↓ ]

La Mina Eugènia va ser el nucli més important de les explotacions mineres de la conca del Priorat, per les seves dimensions- uns 14 km de galeries soterrades fins a 620m de profunditat- i pel seu rendiment extractiu. El complex industrial minero-metalúrgic va ser construit entre finals del segle XIX i principis del XX com a complement de l’activitat d’extracció minera. Així, del mineral objecte de l’explotació, la galena, s’obtenia ja el plom i s’exportava en lingots.

L’explotació minera al Priorat va aconseguir el seu punt més àlgid en aquesta època, coincidint amb la indstustrialització, però el plom d’aquesta zona s’aprofita des de la Prehistòria. Durant el segle XX l’empresa concessionària de les mines, Minas del Priorato, S.A., va construir un conjunt de vivendes per a donar cabuda a la nombrosa mà d’obra que arribava d’altres zones mineres de l’Estat. La Casa de les Mines, majestuós edifici d’estil modernista que data de 1905, va ser destinada a residència de la direcció, oficines i laboratori de l’empresa. El conjunt minero-metalúrgic de la Mina Eugènia va estar actiu fins el 1972.

El Museu compta amb la rehabilitació d’alguns edificis del conjunt industrial de la Mina Eugènia i amb un tram d’uns 700m de galeries de la primera planta de la mina adequat per a fer visites guiades. A més, el visitant pot passejar per tota la colònia minera i els voltants de la Casa de les Mines, tot disfrutant d’un paisatge inèdit en mig de boscos i camps de vinyes i oliveres.

[Pujar ↑]

 Els vídeos

Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat
Autor: mnactec
Duració: 00:32

Mines de Bellmunt del Priorat
Autor: DIGITBCN
Duració: 01:10

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Centre d'interpretació de la mineria del plom. S'hi han rehabilitat alguns edificis del conjunt industrial de la Mina Eugènia iun tram d’uns 700m de galeries de la primera planta de la mina adequat per a fer visites guiades.
Època: El complex industrial minero-metalúrgic va ser construit entre finals del segle XIX i principis del XX. La Casa de les Mines, majestuós edifici d’estil modernista data de 1905. El museu va ser inaugurat el desembre de 2002.
Usos: El museu es va crear per a protegir, conservar i difondre els elements patrimonials relacionats amb l’activitat minera.
Fets rellevants: Les visites guiades permeten endinsar-se  fins la primera planta de la mina, a 35 m de profunditat, i recórrer uns 700 m de la primera galeria.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Mines Bellmunt del Priorat - Per "tracX"Mines de Bellmunt del Priorat (9) - Per "rmirom"Mines de Bellmunt del Priorat (3) - Per "rmirom"Priorat - Per "Àlex Porta i Tallant"Mines de Bellmunt del Priorat (13) - Per "rmirom"Mines de Bellmunt del Priorat (19) - Per "rmirom"Mines de Bellmunt del Priorat (5) - Per "rmirom"