Castell Santa Coloma de Queralt


El castell de Santa Coloma de Queralt va ser la residència principal dels barons de Queralt durant tota l'Edat Mitjana. El seu patrimoni era el segon de Catalunya després del de Cardona. Durant el segle XVI, en traslladar-se a viure a la ciutat comtal, el castell va passar a ser residència temporal dels senyors i va experimentar grans transformacions que bàsicament li donaren l'actual aspecte exterior. L'interior, però, sofrí altres grans canvis en diverses èpoques.
[ llegir ↓ ]

El castell de Santa Coloma de Queralt va ser la residència principal dels barons de Queralt durant tota l’Edat Mitjana. El seu patrimoni era el segon de Catalunya després del de Cardona. Durant el segle XVI, en traslladar-se a viure a la ciutat comtal, el castell va passar a ser residència temporal dels senyors i va experimentar grans transformacions que bàsicament li donaren l’actual aspecte exterior. L’interior, però, sofrí altres grans canvis en diverses èpoques.

L’ accés al recinte es fa a través d’un portal del segle XVIII que dóna al pati d’armes. Els edificis d’aquesta plaça són també del segle XVIII i corresponen a dependències annexes al castell. Cal destacar, però, que la façana gòtica de la capella correspon a l’antic hospital de Santa Magdalena, que va ser traslladada a aquest indret I’any 1922.

Les primeres notícies del castell de Santa Coloma daten del 1018. L’edificació més antiga és la torre circular, bastida a finals del segle XI. Té una alçada de 23 m. En el conjunt de l’edifici hi podem observar clarament tres períodes constructius: el gòtic, on distingim les dependències pròpies d’un castell fortificat (planta baixa i soterranis), el renaixentista i el barroc (façana principal i entrada), pròpies d’un palau-residència. Entre aquestes cal destacar l’escalinata, amb 34 graons d’una sola peça. La volta d’escala és coronada per un fresc al·legòric al déu Neptú.

Les nombroses modificacions i els afegits dels segles XVIII i XIX portaren l’edifici al límit del col·lapse fins que el 1987 passà a mans del municipi i es procedí a la seva rehabilitació. Actualment les seves dependències s’han convertit en Casa de Cultura de la vila

[Pujar ↑]

Àudios

Els enllaços

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum


T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic