Museu Nacional Arqueol˛gic (MNAT)


Tot i que té els seus origens a meitats del s.XIX, no és fins l'any 1960 que trobem el Museu Nacional Arqueològic a la seva ubicació actual de la plaça del Rei de Tarragona. Anteriorment, el museu va ocupar les dependències del convent de Sant Domènech.
[ llegir ↓ ]

Tot i que té els seus origens a meitats del s.XIX, no és fins l’any 1960 que trobem el Museu Nacional Arqueològic a la seva ubicació actual de la plaça del Rei de Tarragona. Anteriorment, el museu va ocupar les dependències del convent de Sant Domènech.

El museu actual té una clara vocació romanista que respon a la importància històrica i monumental de Tarraco. Entre 1926 i 1933 es van realitzar les primeres excavacions metòdiques al Fòrum i a la necrópolis paleocristiana. Fins a la dècada dels 30, les peces exposades pel museu arqueològic responien a troballes casuals (moltes vegades com a conseqüència de les nombroses excavacions provocades per la creixent urbanització de la ciutat), i també d’aportacions de particulars. A partir de l’any 1987, amb la creació del Servei Arqueològic amparat pel govern de la Generalitat, les excavacions arqueològiques, programades o urgents, nodreixen majoritàriament les sales del Museu.

[Pujar ↑]

 Els vÝdeos

"Al MNAT podem veure romanitat i significat de romanitat"
Autor: siestv
Duraciˇ: 06:27

└udios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Ocupa un edifici de la Plaça del Rei de Tarragona des de l'any 1960 a un  edifici de nova planta el material qua abans s'havia guardat en alters ubicacions. L'edifici s'aixeca sobre un fragment de llenç de muralla romana.El Museu Arqueològic de Tarragona mostra a les seves col.leccions una clara vocació romanista. El museu s'ha convertit, així, en el centre de conservació i difusió d'uns testimonis materials que il.lustren el procés de romanització de la Península Ibèrica
Època: Va crear-se durant la primera meitat del segle XIX, per la qual cosa és el més antic de Catalunya en la seva especialitat.
Usos: Centre de conservació i difusió de troballes i testimonis materials de la romanització
Fets rellevants: la majoria dels seus fons han estat recuperats en els últims cent cinquanta anys com a conseqüència de la construcció del port modern i de l'extraordinari creixement urbanístic de la ciutat.

T'agrada?

Recomanaries la pÓgina? La teva recomanaciˇ ha sigut desada!

Aquesta pÓgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho cˇrrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electr˛nic

Altres fotos

Bust - Per "Supernenek"P1070646 - Per "calafellvalo"Tarraco Scipionum Opus - Per "Alindbt"Tarragona. Museu Nacional Arqueol˛gic (MNAT). - Per "dirk vde"Mosaic de la Medusa - Per "SebastiÓ Giralt"