Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT)


El Museu d'Art Modern, ubicat a la Casa Martí del carrer Santa Anna, fou creat per la Diputació de Tarragona l'any 1976 amb la intenció de conservar i mostrar el patrimoni artístic d'aquesta Institució.
[ llegir ↓ ]

El Museu d'Art Modern, ubicat a la Casa Martí del carrer Santa Ana, fou creat per la Diputació de Tarragona l'any 1976 amb la intenció de conservar i mostrar el patrimoni artístic d'aquesta Institució.

Les col.leccions de la Diputació, pròpiament, s'havien iniciat al començament dels anys seixanta, quan s'adquiriren a les germanes de l'escultor Julio Antonio totes les obres que conservaven de l'artista. A partir d'aquesta data i amb l'assessorament del director de l'Escola d'Art de Tarragona, Lluís M. Saumells, es van comprar les col.leccions d'obres dels escultors Santiago Costa i Vaqué i Salvador Martorell i Ollé, i les de pintura de Josep Sancho i Piqué.

La Casa Martí, en el seu estat actual, és fruit de la unió de tres antigues cases de la part alta de la ciutat.
A partir de l'any 1976 i aprofitant l'espai utilitzable que oferia la casa, s'iniciaren les primeres activitats amb vista a la creació d'un nou Museu per a la ciutat. En primer lloc, calia fer l'inventari de tot allò de què es disposava, seleccionar les peces més interessants i exposar-les. Per manca d'espai, la zona dedicada a l'exposició permanent resultava petita; tanmateix, s'hi celebraren tota una sèrie d'exposicions temporals la qual cosa ajudava, més a més, a apropar la gent al Museu.

L'any 1985, la Diputació va encarragar a l'arquitecte Jaume Mutlló i Pàmies el projecte d'adequació de l'edifici per a arribar al seu estat actual.

[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: L'espai museístic s'ubica a La Casa Martí. Està estructurat en tre àrees: El pas del segle XIX al XX, que inclou l’espai Bronze Nu dedicat a l’escultor Julio Antonio; De la República a la Democràcia, on es posa de manifest la important tasca dels centres d’ensenyament artístic a la demarcació, i La contemporaneïtat, dedicat als artistes actuals,
Època:El Museu d'Art Modern fou creat per la Diputació de Tarragona l'any 1976. L'any 1983, la Diputació adquirí l'immoble del carrer de Santa Anna, i dos anys després s'encarregà a l'arquitecte Jaume Mutlló i Pàmies el projecte d'adequació de l'edifici.
Usos: D'exposició, divulgació i caràcter pedagògic. Compta amb exposicions temporals i també amb un arxiu fotogràfic i biblioteca.
Fets rellevants: A l’exposició permanent es presenten dues obres significatives: el Tapis de Tarragona de Joan Miró, propietat de la Creu Roja, i la instal·lació Aqua et Tempus de Tom Carr,

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 2 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Museu d'art Modern - Tarragona - Per "ExploraTgn.cat"Contemporaneïtat - Per "MAMTPedagògic site"En el museo - Per "mustapanki"