Església de Sant Joan de Valls


L'Església de Sant Joan Baptista és la construcció religiosa més important de Valls i està ubicada en el lloc que abans ocupava la parròquia de Sant Joan la Major. Ja en el segle XII es té notícia de l'Església de Sant Joan, un centre de culte de molt petites dimensions.
[ llegir ↓ ]

L’Església de Sant Joan Baptista és la construcció religiosa més important de Valls i està ubicada en el lloc que abans ocupava la parròquia de Sant Joan la Major. Ja en el segle XII es té notícia de l’Església de Sant Joan, un centre de culte de molt petites dimensions. Tant, que en el segle XVI ja no podia allotjar tots els seus feligresos i per això es va construir una església nova. La primera construcció, d’estil romànic, va servir de fonament per a construir-hi aquesta segona, ja d’estil gòtic.

Aquesta nova església, que data de 1570, té una nau central amb coberta de creueria i set capelles sobresortint en cada un dels murs laterals, la majoria dels quals és gòtica, com l’estil del conjunt. Destaca, però, la imagineria barroca i el rossetó renaixentista que presideix la façana. De la resta d’ornaments d’originals se’n conserva molt poc, ja que van ser malmesos durant la guerra civil. Per això gran part de la imagineria és contemporània. El 1954 es va acabar de reconstruir l’altar major imitant el barroc original i les figures que presideixen la porta principal van ser acabades el 1963 per Joan Serafini.

Però el que més destaca en l’església és el campanar, construit a finals del segle XIX per l’arquitecte Francesc Villar. El seu exterior neogòtic oculta en l’interior una estructura de ferro que li permet mantener-s’hi en peu tot i la seva alçada. Medeix 74 metres i és el campanar més alt de Catalunya.

[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 8 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic