Castell de Móra d'Ebre


El castellde Móra d'Ebre es troba situat a la part alta del nucli antic de la vila, en un indret que té una gran visibilitat sobre l'Ebre i la plana fluvial. És propietat de l'Ajuntament de Móra d'Ebre (Ribera d'Ebre) i està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).
[ llegir ↓ ]

El castell de Móra d'Ebre es troba situat a la part alta del nucli antic de la vila, en un indret que té una gran visibilitat sobre l'Ebre i la plana fluvial. És propietat de l’Ajuntament de Móra d’Ebre (Ribera d'Ebre) i està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Els orígens del castell es perden en el temps. Durant la dominació musulmana formava part de la línia defensiva de l'Ebre. A partir del 799 Carlemany va iniciar els primers intents de reconquesta de la zona, però no va ser fins l'any 1153  quan va ser  conquerit per l'exercit del comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV. Anys abans, al voltant del 1060, el cavaller Mir Geribert, nét del comte Borrell II havia fracassat intentant  conquerir la fortalesa musulmana i va morir  durant l’atac.

La història del castell de Móra d’Ebre està lligada a la  baronia d’Entença, que va ser-ne propietària. Les seves  pedres són el testimoni dels nombrosos atacs que ha sofert al llarg del darrer mil·leni.

Actualment es conserven uns 350 metres de muralla en bon estat, una torre, una gran terrassa, la porta d’accés i algunes dependències. En els últims anys, l’Associació d’Amics del Castell de Móra ha portat a terme diverses obres de consolidació.

[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Castell de Móra d'Ebre

Panoràmica esfèrica

Castell de Móra d'Ebre
Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic