Tags relacionats...

tinetespaiftpespaiweb

Allotjament web

Espai web (FTP)

font: Redacció Tinet

publicat: 20-11-2008

Busques espai FTP per penjar el teu web? Pel sol fet de ser de TINET, ja tens 1,5 GB gratis. El teu web serà visible a Internet sota una adreça del tipus 'usuaris.tinet.cat/usuari' o 'www.tinet.cat/~usuari'.

  • Servei gratuït.
  • Sol·licitud. Si no ets usuari de TINET, caldrà que et donis d'alta com a tinetaire. Un cop ets un usuari de TINET, ves a la pàgina d'activació del teu espai web a TINET. Un cop rebuda la sol·licitud, t'enviarem la confirmació per accedir-hi.

ESPAI WEB DE TINET
Tots els usuaris de TINET disposen de 1,5 gigabytes d'espai gratuït en els nostres servidors perquè puguin publicar el seu web o, simplement, allotjar-hi temporalment alguns fitxers. Per fer-ho necessites un programa FTP o una altra aplicació que permeti aquest tipus de connexions amb el servidor. Tot el contingut publicat a la carpeta 'html' de l'espai web de TINET serà accessible des del navegador a través de les següents adreces: http://usuaris.tinet.cat/usuari i http://www.tinet.cat/~usuari (també per a tinet.org).

Nota 1: El símbol '~' el podeu aconseguir clicant: "Alt" + "126" o bé "AltGr "+ "4".
Nota 2: El servei d'allotjament gratuït de TINET suporta els llenguatges Perl i Python. Si necessites suport PHP i base de dades, tens a la teva disposició els serveis d'allotjament professional.

SOBRE LA CONNEXIÓ VIA FTP...
Per poder penjar el teu web a TINET, això vol dir, traspassar els arxius del disc dur del teu PC a la web, al nostre servidor (usuaris.tinet.org), necessitaràs un programa FTP, una aplicació que et permetrà arrossegar els documents del teu web del teu ordinador al servidor TINET. Recorda que hauràs de guardar els documents a la carpeta ‘html' ja que el teu web només serà visible a Internet si les pàgines s'emmagatzemen en aquesta carpeta del nostre servidor.

Per fer servir un programa FTP has de tenir en compte les següents indicacions, que et facilitarem una vegada t'has donat d'alta al servei:
  • Adreça del host FTP: usuaris.tinet.cat
  • Nom d'usuari: nom_usuari
  • Contrasenya: ****** (la mateixa que la del correu)
  • Port de connexió: 21
  • Es recomana activar l'opció TLS/SSL(explícit) per a enviar les credencials de forma xifrada

Si no vols baixar-te cap programa FTP d'Internet, possiblement el navegador per finestres del teu sistema operatiu (Windows, Ubuntu...) t'ofereix la possibilitat de fer aquest tipus de connexions. Primer has d'obrir el navegador i escriure a la barra de direccions: ftp://usuaris.tinet.cat. Seguidament, et demanarà el nom d'usuari i la contrasenya que, una vegada introduïdes, ja et permetrà anar pujant els arxius, arrossegar-los del teu ordinador a la web.

Espai web (FAQ)

Publicat: 20-11-2008

Tinc un domini i vull associar-lo al meu espai web

Publicat: 18-06-2008 Heu registrat un domini i voleu que quan algú el teclegi al navegador, se li obri el vostre bloc o el vostre web que heu creat amb el Webfàcil o que teniu penjat al vostre espai web?

Com promocionar el teu web

Publicat: 26-05-2008 Us expliquem, pas a pas, com difondre el vostre web o bloc a Internet, i quina és la millor manera d'aconseguir que aparegui posicionat en els cercadors més importants (com el Google).

Com canviar la contrasenya

Publicat: 06-05-2008 Necessites canviar per seguretat la teva contrasenya de connexió als serveis de Tinet.cat i d'accés al teu correu electrònic? Aquí t'expliquem com fer-ho.

Alta al Google

Publicat: 19-07-2007 A més de figurar en el directori de tinetaires, també podràs fer sortir la teva pàgina al buscador Google i així aconseguir una major presència del teu web a Internet.

Comptador

Publicat: 23-05-2007 Vols saber quantes visites tens al teu web de Tinet? Et donem la possibilitat d'instal.lar un comptador gratuïtament. És molt fàcil!

Activar espai web de Tinet

Publicat: 14-05-2007