Documentació

font: Redacció Tinet

publicat: 29-09-2009

Informació sobre els participants, material sobre la jornada i fotografies de l'acte

Informació sobre els participants

Txaber Allué

Txaber Allué Txaber Allué assessora pimes en temes de gestió, emprenedoria i estratègia. A més, és professor associat de la URV i consultor de la UOC. La seva carrera professional ha estat sempre lligada al món de la comunicació, ha fundat dues empreses, una productora i una de comunicació, i ha estat gerent d'una tercera. Des de 2007 té un videobloc que ha experimentat un creixement constant. La seva experiència a l'anomenada web 2.0 ha desembocat en la seva participació en nombroses conferències i tallers sobre la matèria. El mes de maig passar va rebre, de mans de Ferran Adrià, el premi Navarra Gourmet al millor videobloc nacional de gastronomia.
Altres: Entrevista a TINET - A fons: "Txaber Allué: el tarragoní que ha sabut cuinar l'èxit a la Xarxa" (21.10.2009)

Exposició: Des del desembre passat, YouTube és el segon cercador després de Google, superant a Yahoo! o Bing; això ens dóna una idea de la demanda de continguts en vídeo que hi ha a la Xarxa. D'altra banda, els costos de producció de vídeo de qualitat s'han reduït dràsticament durant els últims anys. Aquestes dues circumstàncies suposen una gran oportunitat per crear i difondre continguts en vídeo de tota mena. A més de com fer-ho i per què, també es plantejaran noves formes de donar difusió i compartir contingut a la Xarxa, és a dir, la web 2.0.

Vídeo de la TINETjornada:


 

/\

 Jaume Parés

Jaume Parés Actualment jubilat, la vida d'aquest tarragoní sempre ha estat lligada a les telecomunicacions. Ja als 16 anys, en la dècada dels 50, va començar a treballar en aquest sector amb els mitjans d'aleshores, com el Morse, que, tot i haver desaparegut, encara domina perfectament. En els anys 70, es va especialitzar amb la nova tecnologia del tèlex, també ja en desús, i va estar al càrrec del manteniment de la central de commutació i transmissió de la empresa on treballava. Posteriorment, va demanar excedència per dedicar-se a la televisió i a la fotografia professional, on va conèixer el programa Power Director de l'empresa CyberLink. En els darrers set anys ha estat impartint cursos d'aquest mateix programa a diferents esplais de jubilats de Tarragona i Barcelona. Actualment, Parés disposa d'un web complementari als cursos que imparteix i en el qual es pot trobar un curs en format vídeo i que, a la vegada, serveix de reforç a les classes impartides directament.

Web relacionada: www.pares.cat

Presentació: Ens presentarà el "Curs de vídeo digital" que ha preparat expressament per a aquesta TINETjornada i que tots els tinetaires podrem consultar al canal TINETxarxa a YouTube (llista de reproducció Curs de vídeo digital).

Índex del "Curs de vídeo digital".

Curs de vídeo digital:


/\

Fotografies

Enllaços de descàrrega de les fotografies de la TINETjornada:


/\