font: Redacció Tinet
publicat: 21-10-2009
En l’actualitat, 12.000 persones visiten diàriament El cocinero fiel el videobloc de Txaber Allué que ha estat reconegut com un dels més influents d’Internet. El prestigiós cuiner Ferran Adrià va lliurar-li enguany el Premi Navarra Gourmet al millor videobloc. El cocinero fiel arribarà també aviat a les llibreries de la mà de l’editorial Planeta el pròxim mes d’abril. Els assistents a la TINETJornada que tindrà lloc el 7 de novembre podran conèixer l’experiència d’aquest tarragoní que ha sabut cuinar l’èxit a la Xarxa, a més d'aprendre, entre d’altres coses, a crear un videobloc.
Com i quan van néixer “El cocinero fiel”?
Al febrer de 2007, vaig decidir dedicar una hora del meu temps a alguna afició, concretament a la cuina i vaig fer-ho a través d’un bloc. No hi havia, ni tan sols, voluntat de perpetuar res, ni de crear un projecte, però de seguida vaig comprovar que hi havia moltes visites i va ser molt estimulant
Per què creu que ha tingut tant d’èxit?
A Internet hi havia moltes pàgines web dedicades al món de la cuina amb milers de receptes, però ara fa dos anys ningú havia pensat en els vídeos com la manera més efectiva de presentar-les. En això vaig ser pioner. En relació als programes televisius sobre cuina el fet diferencial, que és fonamental per a entendre el fenomen, és la interacció, la participació activa dels internautes. Aquest és l’element que enriqueix realment el producte, perquè expliquen com han fet la recepta, quins problemes han tingut, o les variants que han introduït. És l’autèntic esperit de la web participativa o 2.0.
Depèn, sense dubte del contingut, d’allò que ofereixes. Per a fer un bon vídeo i penjar-lo a Internet ja no cal fer una gran inversió de diners. Amb molt poc pots oferir una qualitat acceptable i els que ho miren no valoren si la imatge és més o menys bona, sinó allò que veuen, com els ho presentes, què hi diu, les possibilitats de participar... Amb tot, jo intento oferir també un mínim de qualitat, intento cuidar la imatge, el so, la música, però no és el més important, no busco la perfecció en tot això.
I en relació a d’altres cuiners “mediàtics” què creu que el diferencia?
La proximitat, sense dubte. Intento no introduir ni estris, ni ingredients que qualsevol no pugui tenir a casa seva. Les receptes són senzilles, amb la filosofia de “es pot fer”. I també la proximitat des d’un altre punt de vista, perquè jo penjo els errors. Quan una recepta no em surt bé, també la penjo al videobloc i espero els consells i els comentaris dels internautes, que ajuden a completar el plat i literalment l’acaben de fer amb mi.