L'Albereda de Santes Creus


L'Albereda de Santes Creus és un espai natural propietat de la Diputació, que des de fa més de 50 anys acull progressivament més visitants. L'Albereda de Santes Creus, única com a bosc de ribera de tot Catalunya, va ser declarada espai d'interès natural per la Generalitat. Aquesta massa arbòria ocupa 12 hectàrees.
[ llegir ↓ ]
L'Albereda de Santes Creus és un espai natural propietat de la Diputació, que des de fa més de 50 anys acull progressivament més visitants. L'Albereda de Santes Creus, única com a bosc de ribera de tot Catalunya, va ser declarada espai d'interès natural per la Generalitat. Aquesta massa arbòria  ocupa 12 hectàrees.

L'Albereda de Santes Creus és un espai d'interès natural singular, especialment per la seva població d'àlbers i d'oms. Cal tenir en compte que els oms actualment estan gairebé extingint-se a tot l'Estat a causa de la malaltia de la grafiosi i que, per contra, a l'Albereda, on la grafiosi també hi és, la majoria d'oms s'hi conserven en força bon estat per l'especial atenció sanitària que s'hi aplica.  Es tracta, també, d'un espai emblemàtic per la seva situació, al costat del monestir de Santes Creus, motiu pel qual és una de les àrees de lleure més visitades de la demarcació de Tarragona.

Aquestes condicions fan que cada any aculli més visitants, tant famílies com escoles. Per tal de compatibilitzar l’ús públic d’aquest espai amb la preservació dels seus singulars valors naturals, la Unitat de Medi Ambient del Servei d’Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona hi realitza cada any actuacions de millora ambiental i manteniment de l’espai.

Les actuacions ambientals són, entre d'altres, l'aclarida de les zones de regeneració natural d’oms i àlbers, esporga de diverses branques en els oms parcialment afectats per la grafiosi; estassada de la vegetació en llocs puntuals per evitar el risc d’incendi forestal i reposició i manteniment de les infrastructures. També s'ha dut a terme la redacció del projecte executiu de restauració ecològica de l’espai fluvial de l’Albereda i Meandre de Santes Creus.
 [Pujar ↑]

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Bosc de ribera que ocupa 12 hectàrees, singular per la seva pobalció d'àlbers i oms.
Usos: Lloc paisatgístic de primer ordre i espai de lleure.
Fets rellevants: Declarat espai d'interès natural per la Generalitat, per la seva singularitat.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 13 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

L'Albereda de Santes Creus - Per "ExploraTgn.cat"Albereda de Santes Creus - Per "ExploraTgn.cat"Albereda de Santes Creus (2010-05-25) - Per "Jaume Marlès"