La Torre del Port de Cambrils


La Torre del Port, és un dels edificis més coneguts de Cambrils. Inicialment construïda pels cambrilencs del segle XVII, va passar a mans privades al 1894 i després de gairebé un segle, va ser adquirida per l'Ajuntament de Cambrils al 1993. A partir de 1995 s'han dut a terme diverses obres de rehabilitació a càrrec de l'Ajuntament de Cambrils amb l'ajut de la Diputació de Tarragona, Generalitat de Catalunya i Unió Europea.
[ llegir ↓ ]
L'Edifici
La torre també anomenada dels Moros, és de planta circular amb un primer pis amb volta on es conserva la porta d’entrada original de l’edifici defensada per un matacà fet amb carreus. El segon pis es bastí l’any 1945 fruit d’una reforma al gust del propietari. Al peu de la torre a l’exterior, és evident un eixamplament de la construcció anomenat escarpell, propi d’aquestes edificacions.

Durant el 1999 es va procedir a buidar la planta baixa de la torre, fins llavors plena de terra. La sorpresa va ser que, en el marc d’una excavació arqueològica d’urgència, va aparèixer l’arrencament d’una volta al potent mur perimetral. Aquestes restes corresponien a la volta original que suportava el paviment del primer pis de la torre que en un moment determinat s’enfonsa i només deixa les restes a la paret on es sostentava.

El projecte
Després de l’inici del projecte cultural Museu d’Història de Cambrils i la seva materialització real a partir de 1999, la Torre del Port pot jugar un paper molt important. Per un costat com punt d’informació de les activitats i espais de la xarxa museística ja que es troba al mig del lloc més visitat de Cambrils. A la vegada s’ha de convertir amb un equipament que ens ajudi a comprendre la relació que ha existit i existeix encara avui en dia, entre l’ecosistema litoral mediterrani i un nucli de població estable com Cambrils.

Informació procedent del Museu d'Història de Cambrils
Foto cedia per Turisme de Cambrils. Fotògraf: Joan Capdevila[Pujar ↑]

 Els vídeos

CAMBRILS PORT
Autor: fdtorri
Duració: 07:45

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Torre de planta circular amb un primer pis amb volta. Torre de vigilància ubicat en ple passeig, s'ha convertit en un element emblemàtic del paisatge cambrilenc.
Êpoca: Construïda al segle XVII
Usos: Originàriament, era torre de vigilància. Actualment és un espai museístic.
Fets rellevants: Va passar a mans privades al 1894 i després de gairebé un segle, va ser adquirida per l’Ajuntament de Cambrils al 1993.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Cambrils port - Per "Manuel Navarro Cameo"La torre del port ( Cambrils ) - Per "bailemoselbimbo"Cambrils - ¡Sal al balcón! - Per "KRL_357"Port de Cambrils - Per "Gemma & Xavi"Torre del Port, Cambrils - Per "twiga_swala"Cambrils, 7 - Per "Ferran Moreno Lanza"Port de Cambrils - Per "lalvarezm"La torre del port - Per "Isabelcaste"