Museu Municipal d'Alcover


El Museu Municipal d'Alcover està situat a l'antiga casa noble de ca Batistó, de finals del s. XVII, construïda per una família rica dedicada al comerç de l'aiguardent. Reformat i adequat a les necessitats actuals d'un edifici modern, el Museu centra la seva oferta museogràfica en l'exposició i audiovisual "Les Muntanyes de Prades ara fa 240 milions d'anys".
[ llegir ↓ ]
El Museu Municipal d'Alcover està situat a l'antiga casa noble de ca Batistó, de finals del s. XVII, construïda per una família rica dedicada al comerç de l'aiguardent.  Reformat i adequat a les necessitats actuals d'un edifici modern, el Museu centra la seva oferta museogràfica en l'exposició i audiovisual "Les Muntanyes de Prades ara fa 240 milions d'anys" amb una col.lecció de fòssils que conté espècies úniques al món, i la visita a l'edifici noble, perquè el públic visitant pugui gaudir de la seva bellesa i singularitat.

L’exposició i l’audiovisual 'Les muntanyes de Prades ara fa 240 milions d’anys.' Els fòssils d’Alcover-Mont-ral' mostra una part representativa de la col·lecció de fòssils, alguns d’ells espècies úniques al món. Es tracta d’uns exemplars marins, perfectament conservats, que s’han anat trobant a les pedreres de la zona, on s’extrau la coneguda pedra d’Alcover. Meduses, peixos i altres animals marins, alguns d’ells espècies que actualment encara viuen en aigües del Pacífic, esdevenen un testimoni fidel de què la vida a la Terra no ha estat sempre igual i, que on avui s’alcen les muntanyes de Prades fa milions d’anys, durant el període anomenat Triàsic just abans de l’aparició dels grans dinosaures, únicament hi havia llacunes i petits mars interiors plens de vida.

L’exposició es complementa també amb activitats familiars i tallers pedagògics per a escolars i grups diversos, una manera lúdica i interactiva de comprendre millor el nostre llegat patrimonial. En l’activitat també es realitza una rèplica de guix d’un fòssil per endur-se a casa.
I el mateix edifici del museu, acull un espai idíl·lic, la casa noble, coneguda amb el nom de ca Batistó. Construïda fa més de 300 anys, esta en procés de museïtzació.

Però l’oferta del museu no s’acaba dins del seu espai físic. L’itinerari pel centre històric de la vila Una passejada en el temps, permet de descobrir, a qui ens visiti, el patrimoni arquitectònic i històric que encara avui es conserva a Alcover. Un patrimoni especialment significatiu quant a edificis renaixentistes, tant civils com religiosos, record perdurable d’un període de prosperitat, d’inversió en arquitectura i en art, que va tenir lloc durant els segles XVI i XVII. Una època d’esplendor econòmica que, partint d’anècdotes, records i fets històrics, els vestigis del passat ens fan recordar.
Des del museu s’organitzen visites guiades per a grups i també es facilita un tríptic per poder gaudir de la ruta de manera autoguiada, seguint un recorregut que intercala mòduls interpretatius amb imatges, per a completar la informació dels edificis o dels elements arquitectònics més rellevants. 


Museu d’Alcover
c/ Costeta, 1-3  43460 ALCOVER
Tel. 977 846452
museualcover@altanet.org
www.museualcover.org

HORARI
De dimarts a divendres: de 10 a 14 h
Dissabtes: d'11 a 14 h i de 18 a 20 h
Diumenges i festius: d'11 a 14 h
 
Per concertar visites guiades al Museu cal trucar al telèfon 977 84 64 52 o bé sol·licitar-ho per correu electrònic:museualcover@net.org museualcover@tinet.org
Dies festius: 1 i 6 de gener, Divendres Sant, 24 de juny, 25 i 26 de desembre [Pujar ↑]

 Els vídeos

Les muntanyes de Prades ara fa 240 milions d'anys
Autor: peixpedra
Duració: 08:42

Acte inaugural de la Fira i de la nova exposició del Museu
Autor: AgutzilTelematic
Duració: 06:59

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Museu (Alcover, Tarragona) - Senda - Per "espaifotografic"