Nucli de Farena


Farena és un poblet situat al municipi de Mont-ral, a la comarca de l'Alt Camp, a uns 13 quilòmetres del centre urbà de la Riba. Situat en el declivi més assolellat d'un promontori que cau abrupte damunt el riu Brugent. Farena es troba a les muntanyes de Prades, a una altitud d'uns 610 metres. El nucli urbà presenta el desnivell característic d'un poblet de muntanya, amb pujades i baixades força notables, i no s'hi pot accedir amb cotxe.
[ llegir ↓ ]
El principal monument d'interès històric és l'església romànica de Sant Andreu, del segle XII, situada al capdamunt de la vila. En el seu interior es pot gaudir de la decoració mural que el pintor d’Alcover, Anton Català, va realitzar al 1946.

Antigament, la vila estava encerclada per una muralla, per això la disposició de les cases és característica de vila closa. Del seu antic castell només queden les restes d'alguns murs, als estables de Can Vilalta. Hi ha restes de fortificació vora la Punta Coroneta.
El tram de carretera entre la Riba i Farena és un paratge natural molt destacat per la seva flora. Actualment el poble es troba pràcticament deshabitat, especialment a l'hivern. A l'estiu, en canvi, es converteix en un poble plenament turístic, amb cases molt ben rehabilitades.[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: nucli de Mont-ral, situat a les muntanyes de Prades, a uns 610 metres d'alçada
Fets rellevants: Al capdamunt de la vila hi ha una esglesiola d'origen romànic, probablement del segle XII, dedicada a sant Andreu, patró d'aquest indret.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 12 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

farena - Per "nissan-s13"Casa Farena - Per "nusba"DSC05312 - Per "siscozappa"farena, ermita - Per "campru"restaurant Brugent a Farena - Per "ExploraTgn.cat"Farena - Per "nusba"Farena - Per "Nicolas Moulin (Nimou)"