Espai d'interpretació del Rector de Vallfogona


Espai situat a l'església Parroquial. L'espai d'interpretació museístic del Rector de Vallfogona, és un reconeixement del poble cap al seu personatge més il.lustre. Gràcies a ell, el nom de Vallfogona ha passat a la història del nostre país, per ésser el lloc on va viure Francesc Vicenç Garcia, popularment conegut com el Rector de Vallfogona.
[ llegir ↓ ]
Espai situat a l’església Parroquial. L’espai d’interpretació museístic del Rector de Vallfogona, és un reconeixement del poble cap al seu personatge més il•lustre. Gràcies a ell, el nom de Vallfogona ha passat a la història del nostre país, per ésser el lloc on va viure Francesc Vicenç Garcia, popularment conegut com el Rector de Vallfogona. D’aquesta manera, forma part dels personatges il·lustres del nostre país, amb un caire popular i també en alguns aspectes, controvertit. El seu prestigi ha quedat palès en les nombroses publicacions que se li han dedicat, unes de caràcter més jocós, d’altres de caràcter més seriós i acadèmic. Francesc Vicenç Garcia, ordenat sacerdot a Vic l'any 1605, autor poètic d'estil humorístic, tenia relació amb poetes de l'època com Lope de Vega i amb el bandoler Rocaguinarda, al qual li va dedicar un sonet “El millor pillard del cristianisme”.

Amb la intenció de fer un petit museu, Mn. Joan Francesc Amigó va arranjar una sala del costat de l’església de Vallfogona per ubicar-hi dit museu i, l’historiador Domènec Corbella Llobet, va recollir material gràfic i documentació per equipar el museu. L’objectiu d’aquest espai d’interpretació és el de mantenir viu i vigent el record, el coneixement i les aportacions pastorals i culturals del Rector de Vallfogona, en la història del barroc català, com un instrument per a potenciar la cultura i la identitat catalana. A la vegada, es vol disposar d’un espai de documentació de l’obra del Rector de Vallfogona, que pugui esdevenir centre de trobades de grups escolars, universitaris i lloc d’estudi i debat de la literatura barroca; desenvolupar entorn de l’espai de documentació, una sèrie d’activitats, com visites guiades, conferències, venda de publicacions i records. A la vegada, és una oferta cultural més de cara al turisme de pas que està creixent d’aquesta zona de la Vall del Corb.

La Sala d’interpretació museística consta de diferents plafons repartits en cinc àmbits o contexts, entre els quals cal destacar la síntesi històrica dels orígens de la Parròquia de Santa Maria, l’evolució arquitectònica per etapes del seu desenvolupament, la cronologia biogràfica del rector de Vallfogona, la seva obra pastoral i testament, la seva obra poètica i reproducció de les publicacions i edicions més importants; entre les diferents imatges gràfiques, pictòriques, escultòriques i monumentals.[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic