Castell de Biure


Per la seva situació a la part més alta de a població, el de Biure (un nucli agregat a Les Piles) és un dels castells que millor poden contemplar-se a tota la comarca. No obstant, la construcció original ha patit nombroses modificacions i reformes que l'hi han fet perdre la seva antiga imatge i que l'han transformat pràcticament en un palau.
[ llegir ↓ ]
Utilitzant la base d’una antiga fortalesa, es va tornar a construir aquest castell de forma rectangular i torres rodones. A l’estiu de 1072 es produeix la venta venda del castell per part d’Oliver Bernat al Comte de Barcelona juntament amb els castells de Montclar i Les Piles. Durant el segle XII pertany a la família Cervelló. Guillem d'Agulló ven el castell, el 1266, als Hospitalaris. Al 1380 Francisca de Timor esposa de Berenguer de Boixadors el dóna a Bernat de Boixadors i a la seva descendència: els comtes de Savalla que finalment accederien a esdevindrien comtes de Peralada.

El Castell va rebre una total restauració a principis de 1900 a càrrec dels comtes de Bell-lloc, els quals li han donat un estil totalment aliè a l’originari. A mitjans del segle XV actuava de governador del castell Galcerán de Biure. L'església és d'estil barroc i data de 1782. A la vora hi ha una creu de terme de finals del s. XV.

El Castell de Biure es troba sota la protecció de la declaració genèrica del Decret de 22 d’abril de 1949 i la Llei 16/1985 sobre el Patrimoni Històric.[Pujar ↑]

Àudios

Descàrregues

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Es tracta d'una recreació fantasiosa feta aixecar pels vescomtes de Bell-lloc en el mateix emplaçament on es trobava el primitiu castell. Les torres postisses de les cantonades, els merlets, els finestrals neogòtics, balconades, finestres i portalades són invenció pròpia de l’època en què foren construïts
Època: Tot i que documentat al segle XI, l'actual edifici és de principis del segle XX.
Usos: Actualment és una residència privada
Fets destacats: L'orde dels Hospitalers instal·lats des del segle XII, van anar augmentant el seu domini adquirint més patrimoni, béns i drets, fins a fundar-hi un priorat al segle XIV i es perllonga fins al segle XVIII.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 8 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic