El mirador de la Conca


Actualment coneixem Forès com el Mirador de la Conca de Barberà, però antigament va ser un dels llocs més buscats, ja que de tota la serralada del Tallat, és la punta més esvelta i alhora fa de ratlla natural i divisòria de comarques i províncies. En els inicis de la restauració cristiana, possessionar-se d'aquesta punta fou sempre la gran ambició dels comtes de Barcelona, conqueridors d'aquesta terra. La història reflecteix el que avui es pot admirar des del Mirador.
[ llegir ↓ ]
Actualment coneixem Forès com el Mirador de la Conca de Barberà, però antigament va ser un dels llocs més buscats, ja que de tota la serralada del Tallat, és la punta més esvelta i alhora fa de ratlla natural i divisòria de comarques i províncies.

En els inicis de la restauració cristiana, possessionar-se d’aquesta punta fou sempre la gran ambició dels comtes de Barcelona, conqueridors d’aquesta terra. La història reflecteix el que avui es pot admirar des del Mirador.

La seva privilegiada elevació fa de Forès el mirador natural de la Conca, amb una esplèndida vista de tota la comarca i de bona part de la veïna, la Segarra. La serra de Montserrat sembla a tocar i, si el dia és clar i l'hora de matinada, es pot admirar el Montseny i albirar el mar per l'estret del coll de Cabra. Situant-se a la part nord del poble, la visió de les terres de Lleida queda emmarcada pels Pirineus fins allí on allarga la vista.
[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 4 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic