Església Parroquial de Santa Maria de Capafonts


L'església és d'estil neoclàssic, de planta de creu llatina, amb tres naus i cúpula. La façana és l'element més remarcable del temple parroquial. Els angles, el rosetó i la fornícula central són de carreus, mentre que la resta de maçoneria. A la fornícula central hi ha la imatge de la Mare de Déu que va ser arrencada als anys 30 i més tard fou retornada al seu lloc.
[ llegir ↓ ]
L’altar major és dedicat a l’Assumpció de la Mare de Déu, amb un mural pintat al fresc que ocupa tot el pany de paret de l’absis obra del pintor alcoverenc Laureà Català, element artístic important. Actualment, també trobem el de Sant Abdon i Sant Senén, col·locats l’any 1984 en el lloc que antigament ocupava l’altar de la Mare de Déu dels Dolors.

L’esglèsia té tres campanes. La més gran pesa 250 quilos, té una extensa inscripció que ocupa gairebé tota la superfície exterior, i és la que toca les hores. La mitjana pesa 180 quilos, també té inscripcions amb una dedicatòria a Sant Marc, Santa Bàrbara, a l’autor Francisco Badrinas i a l’any. La més petita pesa 110 quilos i també té inscripcions. Les campanes han estat un element fonamental de la vida dels capafontins, atès que, a més de la seva funció primordial, la de cridar els fidels als serveis religiosos, tenen una funció de regular els horaris dels treballs del camp. En èpoques passades, quan els rellotges no abundaven, els tocs de campana avisaven els pagesos de l’hora de dinar, o de reprendre la tasca.[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Església parroquial d’estil neoclàssic, de planta de creu llatina, amb tres naus i cúpula.
Època: La seva construcció va finalitzar el 1763.
Usos: Culte religiós
Fets rellevants: L’esglèsia té tres campanes. La més gran pesa 250 quilos.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Capafonts, Baix Camp - Per "Jordi Domènech i Arnau"