Centre d'Interpretació de la mel d'Arnes


El Centre d'Interpretació de la Mel es va inaugurar a l'agost de 2008 i es troba a la planta baixa del Casal Municipal. El Centre pretén ser un espai de divulgació i exposició sobre la mel, la cultura i la tradició que l'envolta, reforçant el vincle identitari d'Arnes amb aquesta tradició centenària. El centre pretén ser un element central de projecció del poble cap al seu entorn.
[ llegir ↓ ]
El Centre d’Interpretació de la Mel és un museu on s’han utilitzat les últimes tecnologies per a difondre i exposar tot allò relacionat amb el món de la mel. La veritable joia del centre d'interpretació és l'audiovisual en 3D, on l’abella Dolça explica les feines que realitza, i endinsa als visitants en el seu món quotidià. D'una forma divertida i plena d'aventures s’aprèn com és el món de les abelles, com viuen, com s'organitzen, com produeixen i reprodueixen, quins són els seus enemics i la seva relació amb els humans.

Al Geoscopi es pot veure la morfologia de l’abella reina, l’abellot i les obreres i, l’apicultor del municipi fa una petita introducció del poble i explica també, d’una manera molt divertida, com es recull la mel. Finalment, al Centre es poden veure les eines dels apicultors i més explicacions sobre la mel, als panells explicatius i gràfics, en forma de cel·les.

Com a complement, es pot realitzar una ruta de visites al taller d'espelmes i a explotacions d'apicultura. Aquest centre compta amb vídeos i projeccions en tres dimensions i s'hi poden adquirir productes locals.

Amb la mateixa intenció, de conèixer tot allò relacionat amb la mel, durant el mes de maig s’organitza, des de fa 4 anys, la Festa de la Mel, un dia ple d’esdeveniments i xerrades relacionades amb les abelles i la mel, on més de 40 artesans ofereixen els seus productes.[Pujar ↑]

 Els vídeos

Festa de la Mel d'Arnes, 30 de maig de 2010.
Autor: riberaonline
Duració: 02:24

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Es tracta d'un museu on s’han utilitzat les últimes tecnologies per a difondre i exposar tot allò relacionat amb el món de la mel. Es troba a la planta baixa del Casal Municipal.
Època: El centre es va inaugurar l'agost de 2008
Usos: Espai de divulgació i exposició sobre la mel, la cultura i la tradició que l'envolta.
Fets rellevants: La joia del centre d'interpretació és l'audiovisual en 3D, on l’abella Dolça explica les feines que realitza, i endinsa als visitants en el seu món quotidià.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic