Nucli antic de Batea


El centre històric de Batea és un dels més característics de la comarca de la Terra Alta, ja que conserva un bon nombre de porxos coberts i construccions de l'època medieval. L'antic nucli de la població o "Vilaclosa", que va ser centrat per l'antic castell, conserva carreus estrets i irregulars que li donen un caire antic amb arcs coberts que són restes de les antigues muralles.
[ llegir ↓ ]
La Plaça Major conserva uns interessants porxos construïts als segles XIII i XIV i és presidida per la Casa de la Vila. De l’antic recinte emmurallat, es conserven també algunes de les seves portes d’entrada com el portal de l’Àngel, el portal de cal Llarg i el portal de Sant Roc, els quals junt amb els porxos de la plaça confereixen un ambient medieval.

És interessant passejar per sota els arcs gòtics del carrer Major, el carrer Centre i el carrer Cavallers. Dins el mateix nucli hi trobem la capella barroca de la Mare de Déu del Portal, nom relacionat amb les antigues muralles, la qual fou construïda al s. XVIII, i la capella de Sant Roc, protector de la pesta.[Pujar ↑]

 Els vídeos

BATEA.mp4
Autor: fdtorri
Duració: 05:06

REPORTAJE DE BATEA FOTOS
Autor: gossol
Duració: 02:08

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Nucli medieval que destaca pel seu bon estat de conservació.
Època: Les construccions van del segle XIII a XVIII amb estils diferents: gòtic i barroc.
Usos: Al nucli antic hi ha edificis públics i habitatges privats, des de la casa de la vil·la, la plaça major, diferents capelles, passant per cases particulars.
Fets rellevants: Hi destaca la Plaça Major amb uns interessants arcs gòtics, el carrer Centre i el carrer Cavallers.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Gens recomanat (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Carrer de Batea - Per "MARIA ROSA FERRE"Batea 04 - Per "jaimetello"Batea : Terra Alta - Per "Wolfgang Appel"Batea - Terra Alta - Per "Wolfgang Appel"