Església parroquial de Sant Miquel


Durant el S. XVIII, la prosperitat econòmica i demogràfica de Batea es fa palesa en la construcció de la nova església parroquial de Sant Miquel. Obra de l'arquitecte Francesc Melet i anomenada la catedral de la Terra Alta per les seves grans proporcions, és un edifici barroc-neoclàssic del s. XVIII amb la façana ricament ornamentada formada per tres portes, emmarcades per columnes, fornícules i amb un gran frontó i campanar de torre vuitavat també ben decorat i coronat per una balustrada.
[ llegir ↓ ]
Durant el S. XVIII, la prosperitat econòmica i demogràfica es fa palesa en la construcció de la nova església parroquial de Sant Miquel. Obra de l’arquitecte Francesc Melet i anomenada la catedral de la Terra Alta per les seves grans proporcions, és un edifici barroc-neoclàssic del s. XVIII amb la façana ricament ornamentada formada per tres portes, emmarcades per columnes, fornícules i amb un gran frontó i campanar de torre vuitavat també ben decorat i coronat per una balustrada. La seva planta és de creu llatina amb naus separades per columnes amb capitells corintis i un gran cimbori que li dóna llum. Aquesta església es troba en el mateix lloc on hi va haver l’antiga església gòtica i un castell, del qual solament se’n conserva el fossar.

Des de la fi de la Guerra Civil de 1936 no s’havia dut a terme una actuació de remodelació seriosa en tot el seu interior, excepte en el templet de l’altar major i a la capella del Santíssim, i es va pintar la resta amb blanc per tal de cobrir allò que el foc havia ennegrit.  La restauració va ser tan gran que es va haver de realitzar per fases: al 1997 es va restaurar la pila baptismal; al 1998 es van pintar els quatre evangelistes de les petxines de la cúpula; al 1999 es va restaurar la cúpula, es van col·locar els finestrals al tambor, es va restaurar el creuer, arreglant els vitralls i netejant la capella del Sagrari d’estil barroc. També l’any 1999, l’Ajuntament va fer una rasa per acabar amb les problemes d’humitat de tota la part esquerra del temple i, es va restaurar entre altres actuacions el retaule de la porta d’entrada. Tota l’ornamentació de l’església, de guix, va recuperar la seva fisonomia, pintat amb pintura pastel. A finals de 2000 i principis del 2001 es va restaurar la nau esquerra de l’església i es van tapar algunes escletxes de la teulada. Al 2002, es va començar una nova fase per arranjar la nau central i l’absis amb el seu templet.[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Edifici barroc-neoclàssic de façana ricament ornamentada formada per tres portes, emmarcades per columnes, amb un gran frontó i campanar. La seva planta és de creu llatina amb naus separades per columnes amb capitells corintis i un gran cimbori.
Època: La construcció data del segle XVIII. A partir de 1997 s'ha realitzat una intensa restauració.
Usos: Església parroquial utilitzada com a lloc de culte.
Fets rellevants: L'església es troba en el mateix lloc on hi va haver l’antiga església gòtica i un castell, del qual solament se’n conserva el fossar.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Batea (35). Església de Sant Miquel - Per "Daniel Gil"Batea (45). Església de Sant Miquel - Per "Daniel Gil"Batea (46). Església de Sant Miquel - Per "Daniel Gil"