Torre de la Carrova


Resseguint riu amunt la Ribera de l'Ebre, enmig de l'horta i dalt d'un tossal s'alça la torre de la Carrova, una de les torres de defensa medievals més majestuoses de Catalunya. La Torre de la Carrova està situada a uns quatre quilòmetres d'Amposta paral.lela a la línia del riu Ebre i situada en un petit turó, davant, a l'altre marge del riu, de la Torre Camp-redó.
[ llegir ↓ ]
Resseguint riu amunt la Ribera de l'Ebre, enmig de l'horta i dalt d'un tossal s’alça la torre de la Carrova, una de les torres de defensa medievals més majestuoses de Catalunya. La Torre de la Carrova està situada a uns quatre quilòmetres d’Amposta paral·lela a la línia del riu Ebre i situada en un petit turó, davant, a l’altre marge del riu, de la Torre Camp-redó. En el seu origen servia com a punt estratègic per al control visual del trànsit fluvial de l’Ebre.

La torre de la Carrova és una mostra interessant de les torres de defensa medievals al curs inferior de l’Ebre; la qual cosa ho evidencia la seva robusta estructura pertanyent al gòtic més auster i que data del S.XIV. El finestral de la part de Llevant posseeix arcs semicirculars geminats i columna de mainell amb capitell en campana, les parts internes apareixen amb voltes d'ogiva. Mesura 16 per 12 metres de base. La seva alçada és de 15 metres més dos suplementaris per les barbacanes cobertes.
Encara que el nom de "l'Alcharrova" apareix esmentat en la carta de donació del castell d'Amposta als hospitalers, el 1149, no es refereix a la torre. El primer esment documental de la torre apareix el 1313 quan Bernat i Guillem de Fenollar la van vendre, juntament amb el molí i les terres que li pertanyien, a Arnau de Pont.
En aquesta àrea ens trobem una zona de pic-nic, la font de la Carrova, els Ullals del Boscaso, són petites llacunes protegides pel seu valor ecològic i les restes d’una vil·la romana en procés de reconstrucció arqueològica.[Pujar ↑]

 Els vídeos

Torre de la Carrova
Autor: veribuls
Duració: 01:34

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Torre de defensa medieval situada als afores de la ciutat d'Amposta. Mesura 16 per 12 metres de base. La seva alçada és de 15 metres més dos suplementaris per les barbacanes cobertes.
Època: El primer esment documental de la torre apareix el 1313 quan Bernat i Guillem de Fenollar la van vendre
Usos: Originalment servia com a punt estratègic per al control visual del trànsit fluvial de l’Ebre.
Fets rellevants: L'Ajuntament d'Amposta la comprà l'abril del 1993, procedint a la seva restauració.http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2934885

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Gens recomanat (basat en 4 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

ITorre de la Carrova - Amposta - Per "ExploraTgn.cat"Torre de la Carrova - Amposta - Per "ExploraTgn.cat"Torre de la Carrova - Per "Daniel Gil"Torre de la Carrova, a Amposta, - Per "Jordi Chueca"