La torre de l'ermita i les restes arqueològiques del castell de l'Aldea


La torre de l'ermita i les restes arqueològiques del castell de l'Aldea estan situades al costat de l'ermita de la Mare de Déu de l'Aldea, a uns 2 km, aproximadament, al sud-est de l'Aldea
[ llegir ↓ ]
L’entorn de l’actual ermita de la Mare de Déu de l’Aldea era una almúnia musulmana amb una torre encastellada. A partir de la conquesta cristiana, a mitjans segle XII, el castell es reformà i s’aixecà la torre per tal de controlar millor el territori. Aquesta torre de guaita es va refer, almenys, en dos ocasions: el 1586 i el 1856. I el 1914 la van enderrocar, degut al mal estat en que estava. La torre actual és una reedificació feta l’any 1936.

Des de la terrassa de la torre es pot gaudir d’unes bones vistes de tot el territori, especialment del Delta i el tram final del riu Ebre.

Unes recents excavacions arqueològiques han permès redescobrir el castell de l’Aldea

Es poden fer visites guiades a la torre de l'ermita i les restes arqueològiques del castell de l'Aldea. Durant la visita guiada, a més d’accedir a la torre de l’Aldea, també es podran contemplar les restes arqueològiques d’aquestes antigues dependències, aixecades pels àrabs damunt de les estructures d’una vil·la o factoria romana. A l’interior de la torre hi ha el Centre d’Interpretació de la Torre, que ens ajudarà a conèixer més a fons aquest patrimoni defensiu.

Podeu trobar més informació a les següents webs:
www.laldea.cat  (Ajuntament de l’Aldea)
http://www.pladeturisme.cat/niv1.php?id=23  (Les visites guiades a la torre de l'ermita i les restes arqueològiques del castell de l'Aldea. Consorci per a l’execució del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre)
www.ermitalaldea.net46.net  (Ermita de l’Aldea)[Pujar ↑]

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic