El refugi antiaeri del carrer Sant Josep de Flix


A Flix, durant la Guerra Civil, hi va haver 9 refugis antiaeris. Franco sospitava que la Societat Electroquímica de Flix produïa compostos per a fabricar explosius i la va convertir en objectiu militar
[ llegir ↓ ]
El refugi antiaeri del carrer Sant Josep de Flix es pot visitar amb visita guiada.

A Flix, durant la Guerra Civil, hi va haver fins a 9 refugis antiaeris. Franco sospitava que a la Societat Electroquímica de Flix es produïen compostos per a fabricar explosius i la va convertir en un objectiu militar. Les primeres bombes de l’aviació feixista van caure el 23 de febrer del 1937. Actualment, d’aquests refugis, és pot visitar el refugi antiaeri del carrer Sant Josep, un espai històric museïtzat on es mostra com es van viure els bombardejos al municipi durant la Guerra Civil. Descobrireu les sensacions d’incertesa i pànic que es percebien a l’interior dels refugis, la majoria de les vegades, senzilles galeries soterrades, escassament il·luminades i on retronava el soroll de l’esclat de les bombes. La visita al refugi ofereix al visitant un recorregut pel Flix de la Batalla de l’Ebre. Un breu audiovisual reprodueix el so de les sirenes, dels avions, de les bombes caient sobre la població i de les explosions, acompanyat d’impactants imatges dels estralls de la guerra.

L’Itinerari guiat pels principals indrets i edificis del nucli històric de Flix, inclou la visita a l’església de l’Assumpció i al refugi antiaeri del carrer Sant Josep.

Podeu trobar més informació a les següents webs:
– http://www.batallaebre.org/refugiflix.php (Espais de la Batalla de l’Ebre – Refugi del carrer Sant Josep de Flix )
http://www.pladeturisme.cat/niv1.php?id=23  (Les visites guiades a la vila i el refugi antiaeri del carrer Sant Josep de Flix. Consorci per a l’execució del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre)
– www.flix.cat (Ajuntacalengment de Flix)[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 2 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic