El Camp d'Aviació de la Sénia


Durant la Guerra Civil el Govern de la República va planejar la construcció d'una sèrie d'aeròdroms militars a Catalunya. Un dels més importants fou el camp d'aviació de la Sénia. Construït l’any 1937, es tracta d'un espai històric i patrimonial parcialment conservat i vinculat a la memòria recent de la població amb nombroses referències orals, documentals i gràfiques. El camp d’aviació estava format per una extensió de 90 hectàrees de terreny i un perímetre irregular que recorda una estrella de cinc puntes.
[ llegir ↓ ]


Elements que en formaven part:

- Tres pistes d’enlairament
- Un refugi antiaeri, situat prop de la casa de comandament
- La casa de comandament, amb les oficines, el control de vols i operacions
- La Caseta Roé, on hi havia l’equip de transmissions
- La Torre de Martí, residència i club d’oficials
- El Molí Hospital, residència de tropes i central elèctrica
- Magatzems de manteniment, edificis prefabricats de fusta i tendes de campanya.


El camp d’aviació de la Sénia es troba situat a la partida dels Plans, a uns 2,5 km a l’est del poble. S’hi accedeix des de la carretera de la Sénia - Ulldecona (TV-3319).


Hi ha la possibilitat de fer visites guiades. El guiatge que s'ofereix a la Sénia consta de dos parts: una primera visita guiada al Camp d'Aviació i una segona visita guiada pel nucli històric de la Sénia, passant per espais i edificis seniencs vinculats amb l'estada dels republicans i, posteriorment, de la Legió Còndor durant la Guerra Civil. El recorregut també inclou els principals edificis del nucli antic. Durant aquesta segona visita, també hi ha l'opció de visitar l’exposició sobre el Camp d’Aviació ubicada a l’edifici de l’Ajuntament Vell.
 

Podeu trobar més informació a les següents webs:
www.campaviaciolasenia.cat (Patronat del Camp d’Aviació de la Sénia)
www.lasenia.cat (Ajuntament de la Sénia)
http://www.pladeturisme.cat/niv1.php?id=23  (Les visites guiades al Camp d'Aviació, els espais del nucli històric vinculats a la Guerra Civil i l'exposició del camp d'aviació de la Sénia. Consorci per a l’execució del Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre)

[Pujar ↑]

 Els vídeos

VNews expo camp aviació la Sénia TVUlldecona
Autor: vinarosnews
Duració: 01:14

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Aeròdrom construït durant la guerra civil pel govern de la República. Situat a 2,5 Km. del poble de la Sènia, té una extensió de 90 hectàrees.
Època: Construït l'any 1937
Usos: Va servir de base aèria durant la guerra i en l'actualitat, un cop conservat i museïtzat és un element del patrimoni de la memòria històrica.
Fets rellevants: A més del Camp d'Aviació, es pot fer una visita pels espais del nucli històric de la Sénia vinculats a la Guerra Civil.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 2 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic