Església parroquial de Sant Jaume


L'església parroquial de Sant Jaume, del segle XVI, està situada al nucli històric. L'església va començar a construir-se al 1559 per ordre de l'arquebisbe de Tarragona. És d'estil gòtic amb alguns elements barrocs i renaixentistes. La portalada és posterior (1622), d'estil renaixentista tardà, amb una fornícula on s'hi va col.locar la imatge gòtica de sant Jaume procedent de la façana antiga.
[ llegir ↓ ]
 En el seu interior es conserven pintures murals del segle XVII en què hi apareixen Santa Telca i Santa Llúcia. Destaca també la cripta de 1663. El campanar va construir-se posteriorment, al 1771. Va ser reformat el 1917 per Josep Maria Jujol.  El campanar de base quadrada i cos superior octogonal fou construït l'any 1771.

Al damunt del campanar s'aixeca un cimbori addicional projectat per Jujol format per una cúpula parabòlica. Dos arcs metàl.lics creuats sostenen la bòveda des del centre. A cadascun dels costats de la bòveda hi ha un ull de bou de maó vist i, a les vessants dels arcs, es troben les característiques pedres incrustades jujolianes. Quatre escultures de 4,5 m. d'alçada, realitzades a peu d'obra, acaben de configurar aquesta reforma,[Pujar ↑]

Àudios

Els enllaços

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Església parroquial situada al nucli antic. És d'estil gòtic amb alguns elements barrocs i renaixentistes.
Època: va començar a construir-se al 1559. El campanar va construir-se dos-cents anys després i va ser reformat a principis del segle XX per Josep Maria Jujol.
Usos: Església dedicada al culte religiós.
Fets rellevants: Al damunt del campanar s'aixeca un cimbori addicional projectat per Jujol format per una cúpula parabòlica. Quatre escultures de 4,5 m. d'alçada, realitzades a peu d'obra, acaben de configurar aquesta reforma,

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Aquesta pàgina encara no ha estat valorada. Participa i valora'l!

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

La iglesia de Sant Jaume de Creixell, construida en el s. XVI, de estilo gótico, con un campanario de época posterior (1771). The church of Sant Jaume de Creixell, built in the s. XVI, Gothic style, with a bell later period (1771). - Per "enjoy_fotos"Sant Jaume (Creixell) - Per "Nicolas Moulin (Nimou)"Església de Creixell vista pel derrera - Per "wattìmetre"Sant Jaume a Creixell, Tarragonès - Per "Jordi Chueca"