El castell de Creixell


El castell de Creixell és l'edifici civil més remarcable. Antiga fortificació del poble situada al Carrer de l'Església, al seu nucli antic. Les parts més antigues del castell daten de finals del segle XI, encara que la major part del que podem veure és posterior al segle XVI. Té planta poligonal irregular, de nou cares, amb pati descobert a l'interior i rampa d'entrada i talús a l'exterior. La base és medieval però el cos de l'obra és del segle XVII.
[ llegir ↓ ]
El Castell de Creixell, al Tarragonès, és un castell de forma poligonal que data del 1190 quan el bisbe de Barcelona, Ramon de Castellvell, concedeix la Carta de Població a la vila de Creixell. Creixell pertanyia al prior del monestir de Sant Pere de Casserres de la comarca d'Osona. L'any 1767 la vila i castell passà a mans de la corona, i després a Salvador de Marc de Reus. Al centre del castell hi ha un pati. Si la base sembla medieval, es creu que l'obra actual data del segle XVII.

Presenta força similitud amb el no gaire llunyà castell d’Altafulla. Dins l’arquitectura civil del municipi cal destacar també algunes cases amb torres, com la situada al Carrer Major, prop de l’església, amb una torre del segle XIV. Mereix un record especial la torre talaia del segle XVI coneguda com la torre de Mar, destruïda l’any 1954. Avui en dia és casal del Creixell, i es troba en bon estat.
[Pujar ↑]

Àudios

Descàrregues

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Antiga fortificació del poble situada al Carrer de l'Església, al seu nucli antic. És un castell de forma poligonal.
Època: Les parts més antigues del castell daten de finals del segle XI, encara que la major part del que podem veure és posterior al segle XVI.
Usos: Residència de famílies nobles. Avui en dia és casal del Creixell, i es troba en bon estat.
Fets rellevants: Els freqüents atacs pirates als pobles costaners als segles XVI i XVII van obligar a refer tot el sistema defensiu integrat pel castell, la muralla que l’envoltava i les torres.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Imprescindible! (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Castell de Creixell - Per "enjoy_fotos"castell - Per "ariadneta"Creixell - Per "Nicolas Moulin (Nimou)"