La Punta del Cavall i el Cap Salou


La Punta del Cavall constitueix el sortint més pronunciat de la part de ponent del Cap de Salou. Des d'aquí es pot contemplar una magnífica panoràmica de la costa de Salou, que ressalta la seva bellesa de forma molt especial en les postes de sol. A recer de la Punta del Cavall, a la part de ponent, es troba la Cala de la Font, un dels llocs més utilitzats per fondejar les embarcacions, en èpoques passades i sovint utilitzada pels pirates en les seves incursions per fer captius i saqueig.
[ llegir ↓ ]
La Punta del Cavall constitueix el sortint més pronunciat de la part de ponent del Cap de Salou. Des d’aquí es pot contemplar una magnífica panoràmica de la costa de Salou, que ressalta la seva bellesa de forma molt especial en les postes de sol. A recer de la Punta del Cavall, a la part de ponent, es troba la Cala de la Font, un dels llocs més utilitzats per fondejar les embarcacions, en èpoques passades i sovint utilitzada pels pirates en les seves incursions per fer captius i saqueig.

El Cap de Salou constitueix un promontori rocallós que sobresurt uns 2 km de la línia de costa i s’enlaira fins la cota 75 al sector de la Talaia. Una ampla zona d’aiguamolls costaners se situava anys enrere darrera de la Platja de la Pineda, però ara, encara que se’n conserva una mínima part molt degradada per l’intens procés d’urbanització, estan gairebé en franc procés de desaparició.

El que queda encara de la vegetació autòctona del Cap de Salou correspon a pinedes de pi blanc o de pi pinyer, sovint colonitzant les dunes, a l’actualitat molt degradades per la intensa activitat humana.
[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 8 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic