El Far de Torredembarra


És un nou equipament que va entrar en servei el dia 1 de gener de l'any 2000. Es tracta del darrer far construït a l'Estat Espanyol el segle XX i va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Maria Llinàs. Té una alçada de pla focal sobre el nivell del mar de 58 metres i sobre el terreny de 38, amb un abast geogràfic de 29 milles. Aquest far és el que té la torre més alta de tots els fars de Catalunya.
[ llegir ↓ ]
És un nou equipament que va entrar en servei el dia 1 de gener de l'any 2000. Es tracta del darrer far construït a l'Estat Espanyol el segle XX i va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Maria Llinàs. Té una alçada de pla focal sobre el nivell del mar de 58 metres i sobre el terreny de 38, amb un abast geogràfic de 20 milles. Aquest far és el que té la torre més alta de tots els fars de Catalunya. Es tracta d'una torre octogonal de 38 metres (58 sobre el nivell del mar) coronada per un mirador cobert amb un ampli voladís sota la llanterna, fet d'acer galvanitzat recobert amb xapa de bronze. Té un abast lumínic que pot arribar a 29,3 milles.

Per accedir-hi, un cop a Torredembarra, s'ha d'anar cap a la zona de la platja i buscar l'Avinguda de la Galera, en plena zona residencial. Al final de la mateixa, a prop del terme municipal d'Altafulla i al penya-segat més sortint conegut com la Punta de la Galera es troba situat el far.

Tant des del seu mirador tancat com des del balconet exterior del Far s'observa una meravellosa panoràmica dels voltants, dominant el port esportiu que està situat en les seves proximitats i les poblacions del voltant. Pel sud, l'horitzó s'extén fins el cap de Salou i pel nordest fins la central tèrmica de Foix i la població de Vilanova i la Geltrú.

[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 1 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic