Siurana


Siurana: climbers paradise. Gigafoto. Autor: Josep Giribet 
Siurana es troba a l'extrem est de la Serra de Prades, a 737m d'altitud sobre el nivell del mar, en una península que domina les valls del riu Siurana i de Cornudella. S'hi arriba per una pista asfaltada des de la població de Cornudella, i també per un camí forestal des de Prades. Evidentment, també s'hi pot arribar a peu per diversos camins i senders. Des de l'any 1942 forma part del municipi de Cornudella de Montsant. La seva situació sobre un penya-segat de més de 250 metres de desnivell sobre el riu Siurana i el barranc de Prades, Gallicant i Montsant, fan de Siurana un paratge de gran bellesa, un focus d'atracció turística i excursionista de gran importància.
 
  FOTO: Josep Giribet - Gigafoto

[ llegir ↓ ]
Siurana es troba a l'extrem est de la Serra de Prades, a 737m d'altitud sobre el nivell del mar, en una península que domina les valls del riu Siurana i de Cornudella. S'hi arriba per una pista asfaltada des de la població de Cornudella, i també per un camí forestal des de Prades. Evidentment, també s'hi pot arribar a peu per diversos camins i senders. Des de l'any 1942 forma part del municipi de Cornudella de Montsant.

  El lloc ja va ser declarat l'any 1961 paratge pintoresc (Decret 168, de 19 de gener). Més tard, el 4 de juliol de 1995, fou declarat Bé Cultural d'Interès Nacional amb la categoria de conjunt històric.
Les cases gairebé totes rehabilitades, són un clar exemple d'arquitectura tradicional de muntanya, i en algunes d'elles encara es conserven arcs i finestres d'origen medieval.

Al Pla de la Torre Alta, al costat de la base d'una torre excavada a la roca, hi ha el refugi Ciríac Bonet, obra del segle XX propietat del Centre Excursionista de Catalunya. Al carrer Major hi ha l'antiga Abadia, en procés de rehabilitació, on hi ha un interessant museu on es recullen materials arqueològics i etnogràfics de Siurana. Destaca una interessant col·lecció arqueològica i d'ex-vots.
Actualment hi ha oberts dos restaurants, un hotel, un bar, dues agrobotigues (que ofereixen productes de la zona), un allotjament rural independent, una casa de pagès i un càmping amb bungalows (que es troba a l'entrada del poble).
[Pujar ↑]

 Els vídeos

Siurana | Cornudella de Montsant
Autor: tinetxarxa
Duració: 02:10

Siurana (Tarragona)
Autor: reports2009
Duració: 05:17

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Nucli de Cornudella del Montsant enclavat en un priviliegiat entorn natural, a l'extrem est de la Serra de Prades, a 737 metre d'alçada.
Fets rellevants: Està situat sobre un penya-segat de més de 250 metres sobre el riu Siruana. Des de l'any 1942 forma part del municipi de Cornudella. El Centre Excursionista de Catalunya hi té un refugi. Hi ha, a més, un museu amb m materials arqueològics i etnofgràfics. L'any 1995 va ser declarat conjunt històric d'Interès Nacional.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 22 opinions)

Siurana

Panoràmica esfèrica

Siurana
Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Siurana - Per "RichSo"El Rey de Siurana - Per "JOSÉ Mª"Santa Maria de Siurana - Per "Nicolas Moulin (Nimou)"Santa María de Siurana - Per "ibérica-documental"Siurana - Per "PTorrodellas"Siurana - Per "art_es_anna"Siurana al vespre / Sunset in Siurana - Per "SBA73"Siurana des del puig de Gallicant - Per "bailemoselbimbo"