Albarca


El poble d'Albarca es troba en un indret privilegiat al peu de Montsant, en un punt on s'ajunten la solana i l'obaga de la muntanya amb les darreres estibacions de la serra de Prades. Albarca es va agregar l'any 1846 al terme de Cornudella de Montsant. Històricament havia format part del Comtat de Prades i va ser municipi independent fins a mitjans dels segle XIX.
[ llegir ↓ ]
Albarca significa en àrab muntanya beneïda. Albarca és el nom que rebia la serra de Montsant abans de la reconquesta cristiana a mitjans del segle XII. El nom li ve, molt probablement, de la gran quantitat d’ermitans que els àrabs van trobar en aquesta serra. És, doncs, un enclau estratègic ja conegut des d'antic. L'origen del poble és àrab. Prop d'aquest nucli hi ha vestigis de poblament d'aquest període: les tombes excavades a la roca de la Parada de la Guineu, enterraments d'una petita comunitat medieval. Després de la conquesta cristiana es va desenvolupar el nucli habitat, amb el castell, documentat el 1182 i del qual ens resta ben poca cosa.

Actualment, Albarca s'ha convertit en un lloc de segona residència, amb molts pocs habitants que hi resideixin de manera fixa al llarg de l'any. Quant a serveis, compta amb un refugi del Centre Excursionista de Tarragona i un allotjament rural independent.[Pujar ↑]

 Els vídeos

priorat 1998, a vol d'ocell
Autor: rklakndiaCat
Duració: 09:01

Àudios

Els enllaços

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Situat al peu de Montsant, Albarca es va agregar l'any 1846 al terme de Cornudella de Montsant. Històricament havia format part del Comtat de Prades i va ser municipi independent fins a mitjans dels segle XIX.
Època:  L'origen del poble és àrab. Després de la conquesta cristiana es va desenvolupar el nucli habitat, amb el castell, documentat el 1182 i del qual resta ben poca cosa.
Usos: Albarca s'ha convertit en un lloc de segona residència, amb molts pocs habitants que hi resideixin de manera fixa al llarg de l'any.
Fets rellevants: Compta amb un refugi del Centre Excursionista de Tarragona.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Recomanat (basat en 13 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Albarca - Per "esta_ahi"Albarca des del GR174 - Per "ExploraTgn.cat"Albarca - Per "LA "L" PRODUCCIONS"Albarca - Per "magenri"Albarca_02 - Per "Lillibit"Albarca_08 - Per "rednikon2009"View from Albarca - Per "Climb_on"Albarca - Per "Marlis1"