Balneari de Cardó


La silueta escarpada del balneari de Cardó, situat sobre el barranc de Sallent és el que més sorprèn a qui visita aquest lloc. El seu origen data del 1605, quan es va fundar en el lloc un convent i una ermita pel carmelita Pere Pau Revull. Establint-se la comunitat en 1617. Ja el 1835 l'exclaustració del 1835 va fer que els carmelites abandonessin el lloc.
[ llegir ↓ ]
El 1866 es van construir nous edificis orientats pròpiament a serveis per banyistes. I el seu funcionament es va mantenir fins que durant la guerra civil es va convertir en un hospital de l'exèrcit republicà.

El 1940 va tornar a obrir, restaurant-la seva església per l'arquitecte Ramon Duran Reynals, fins que el 1965 va haver de tancar per la manca de modernitat de les seves instal.lacions.  El Balneari de Cardó pertany al Grup Llet Pascual. En els últims anys ha embotellat les seves aigües sota el nom d'Aigua de Cardó (igual que fa amb la coneguda aigua mineral natural de Bezoya), encara que en l'actualitat la producció està aturada  El Grup Llet Pascual planeja convertir les instal.lacions de la planta embotelladora d'aigua i l'antic balneari en un hotel de luxe amb instal.lacions dedicades a la hidroteràpia.

Balneari de Cardó Tipus d'Aigües i propietats:  L'aigua del Balneari de Cardó sorgeix a una temperatura de 15 ° C, per la qual cosa pot ser considerada com freda.

Fotos: Sònia Prieto
[Pujar ↑]

Àudios

Veure aquest punt a mapes.tinet.cat

Cercar

 

Resum

Característiques: Construcció imponent situada sobre el barranc de Sallent, a la Vall de Cardó. El complex religiós estava format pels edificis conventuals i un conjunt de 14 ermites situades en diferents enclaus de la serra.
Època: Data del 1605, quan es va fundar en el lloc un convent i una ermita pel carmelita Pere Pau Revull
Usos: Originàriamente va ser convent i ermita, posteriorment va convertir-se en balneari. Durant al guerra civicl va ser hospital de l'exèrcit republicà. Instal·lacions més recents han servit per embotellar aigua, i s'ha anunciat la possibilitat que l'antic balneari i aquestes dependències es converteixin en un balneari-hotel de luxe.
Fets rellevants: Una part de Cardó va ser subhastada el 1844. L'abandonament i l'expoli van dispersar les pertinences i la major part dels llibres van ser cremats.

T'agrada?

Recomanaries la pàgina? La teva recomanació ha sigut desada!

Valoració actual: Molt recomanat (basat en 4 opinions)

Fes-ho córrer!

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter Comparteix a Myspace Comparteix per correu electrònic

Altres fotos

Balneari de Cardó 3 - Per "hiking.xerta"Balneari de Cardó 2 - Per "hiking.xerta"balneari de cardo - Per "vicentbenaiges"Balneari de Cardó - Per "Cesar Bel"